Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn na winst in triatlon die duatlon werd “Spijtig dat we niet konden zwemmen…”
Seppe Odeyn wint in Aarschot (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Seppe Odeyn na winst in triatlon die duatlon werd “Spijtig dat we niet konden zwemmen…”

Zondag won topduatleet Seppe Odeyn de door de watersnood tot duatlon omgevormde Hageland Powertriatlon van Aarschot en je zou denken dat hij als duatleet vooral genoot van de run-bike-run, maar eerlijk gezegd had hij zelf liever een echte triatlon, mét zwemmen gedaan. Hij begint het interview al grappend: “Bij de eersten uit het water, niet slecht voor een non-wetsuit swim… Neenee, spijtig dat we niet konden zwemmen, eigenlijk…”

“Ik had mij hier ingeschreven, net voor het zwemmen, omdat dat in de Ironman Lanzarote twee weken geleden een beetje was tegengevallen. Dus eigenlijk was ik wel een beetje ontgoocheld dat we niet konden zwemmen, maar goed, ja, als het een duatlon is, dan ben ik ineens favoriet he. En dan is het ook wel leuk, zo dicht bij huis. Hier komen veel supporters, mijn vrouw, mijn kinderen kunnen eens komen kijken. Dat is ondertussen al lang geleden. Dus het was heel tof dat het zo goed ging,” legt Seppe uit.

“Doorgelopen, dan ben je er sneller vanaf…”

De 1/3de afstand ligt tussen de korte en de lange afstand in en dat blijft een speciale ervaring. “Het is zowat moeilijk. Ik heb net een volledige triatlon gedaan en dit is in principe een 1/3de en dat is toch moeilijk in te delen eigenlijk. Het is hier ook heel heuvelachtig. Je hebt stukken die je goed liggen en stukken die minder zijn. Ik heb eigenlijk zo snel mogelijk proberen fietsen om het gat te maken. En in het lopen heb ik ook gewoon hard doorgelopen, dan ben je er ook sneller vanaf he,” besluit Seppe al lachend, waarna hij het nog even over het WK Powerman in Zofingen en de Hel van Kasterlee heeft, waar hij zijn negende overwinning wil pakken.