Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Jelle Geens in individuele olympische triatlon na positieve Corona-test
Jelle Geens geeft alles in het lopen in de Mixed Team Relay in Lissabon (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Geen Jelle Geens in individuele olympische triatlon na positieve Corona-test

Het nieuws komt binnen als een bom voor de Belgische triatlonliefhebbers: Jelle Geens heeft positief getest op Corona en kan daardoor niet deelnemen aan de individuele mannentriatlon in Tokio. De Belgische triatleet heeft ondertussen een nieuwe, gelukkig negatieve, PCR-test ondergaan, maar door de protocollen mist hij al zeker de individuele race. Gehoopt wordt nu dat Jelle nog klaargestoomd kan worden voor de Mixed Team Relay, al is Noah Servais ondertussen afgereisd om als reserve in te vallen als het nodig is. Het is vooral een drama voor Jelle zelf, die vijf jaar lang keihard gewerkt heeft en één van de favorieten was voor de medailles in de triatlon bij de mannen op maandag.

In een persbericht van het BOIC is het nieuws vrijdagochtend pas bekend gemaakt, hoewel Jelle eerder al positief had getest. Twee weken geleden vertoonde hij ook milde symptomen. Jelle was wel al gevaccineerd en zou zijn tweede prik ook gehad hebben. Deze week volgde dan een negatieve PCR-test en met een volgende negatieve test zou hij volgens het protocol mogelijk toch nog naar Tokio kunnen afreizen. Te laat voor de individuele triatlon, maar er is nog wel een kans dat Jelle bij de Mixed Team Relay zou kunnen starten. Als dat niet lukt, dan is ondertussen Noah Servais afgereisd naar Tokio om als reserve bij de Belgian Hammers aan te sluiten.

“Volgens het Playbook is een vertrek naar Tokio alleen mogelijk als de atleet in de 14 dagen voor het vertrek symptoomvrij is en in de laatste 96 uur voor het vertrek op 2 verschillende dagen negatief heeft getest”, heeft het BOIC gemeld in het persbericht. “Daarom is Geens nog niet naar Japan gereisd en zal hij niet deelnemen aan de individuele race. Intussen is hij symptoomvrij en heeft hij 1 keer negatief getest. De komende uren is er nog een test gepland. Indien mogelijk zal hij de komende dagen naar Tokio afreizen om met de Belgian Hammers deel te nemen aan de gemengde aflossing op zaterdag 31 juli.”