Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Vooral heel erg voor Jelle zelf, maar hij mikt nog op Mixed Team Relay” – 3VL voorzitter Michaël Schouwaerts
De wissel tussen Jelle Geens en Hanne De Vet in Tokio in 2019 (foto: ITU/Delly Carr)
Nieuws

“Vooral heel erg voor Jelle zelf, maar hij mikt nog op Mixed Team Relay” – 3VL voorzitter Michaël Schouwaerts

Triatleet Jelle Geens mag maandag niet deelnemen aan de individuele triatlon bij de mannen op de Olympische Spelen in Tokio na een positieve test tijdens zijn voorbereiding. Dat nieuws sloeg in als een bom in de triatlonwereld. Wij spraken vrijdagochtend met Michaël Schouwaerts, voorzitter van Triatlon Vlaanderen, die een hectische week achter de rug heeft. Maar zijn gedachten gaan vooral uit naar Jelle zelf…

“Slechts een handvol mensen waren zelf sinds maandag op de hoogte van het nieuws,” vertelt Michaël Schouwaerts. “In overleg met het BOIC is er besloten om pas vrijdag te communiceren. Dat is meteen ook de reden waarom Nick Baelus in zijn interview met jullie er nog niks over kon vertellen, vooral in de hoop dat er nog een extra negatieve test zou kunnen volgen en Jelle alsnog zou kunnen afreizen naar Tokio. Hij heeft ondertussen een nieuwe negatieve test ondergaan, te laat voor de individuele triatlon, maar we duimen dat hij alsnog de start haalt van de Mixed Team Relay op 31 juli.”

Jelle Geens was in de vorm van zijn leven en behoorde in normale omstandigheden tot de medaille-kandidaten. “Dat maakt het nog allemaal een stuk moeilijker,” beseft ook Michaël. “Maar we vinden het vooral erg voor Jelle zelf. Hij heeft hier zo hard voor gewerkt en was er klaar voor. We proberen er dan nu ook in de eerste plaats te zijn om Jelle te steunen. Hij heeft blijkbaar wel al de mentale reflex om vooruit te denken naar de Mixed Team Relay. We hopen echt, ook voor Jelle zelf, dat hij die race nog kan halen, al zat dus vooral van de protocollen afhangen. Ondertussen proberen we ook om de andere Belgian Hammers op te beuren en ze de focus te laten houden op hun wedstrijden,” aldus de voorzitter van Triatlon Vlaanderen.