Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens draaide knop al om “Ik ben blijven trainen voor de Mixed Team Relay”
Jelle Geens liep op het WK in Hamburg in 2020 nog naar de 4de plaats (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Jelle Geens draaide knop al om “Ik ben blijven trainen voor de Mixed Team Relay”

Het nieuws dat Jelle Geens door een corona-besmetting de olympische triatlon bij de mannen moet missen, is hard aangekomen, maar Jelle zelf heeft ondertussen de knop al kunnen omdraaien. Het toont nogmaals de mentale sterkte van de Belgian Hammer. En hij was er natuurlijk al wat langer van op de hoogte. In interviews met Sporza en Het Nieuwsblad richt hij het vizier volop op de Mixed Team Relay. “Ik hoop maandag naar Tokio te kunnen vliegen en me daar verder voor te bereiden op de Mixed Team Relay triatlon op zaterdag.”

Het waren zware dagen voor Snelle Jelle, die twee weken geleden lichte symptomen vertoonde, anderhalve dag ziek was en positief testte op Corona. De protocollen voor Tokio zijn duidelijk. De atleten moeten 14 dagen corona-vrij zijn en opeenvolgende PCR-tests hebben ondergaan in door Tokyo 2020 goedgekeurde labo’s. Jelle testte al twee keer negatief, maar 1 keer was het een analyse van een labo dat niet erkend is door de olympische organisatie. Hij hoopt vrijdag opnieuw een negatieve PCR-test te kunnen voorleggen, maar dan is het al te laat om op tijd af te reizen naar Tokio. Als hij nog zou willen starten in de individuele triatlon, moet hij zaterdag bij de briefing zijn en dat is praktisch niet meer haalbaar.

“Als ik maandag kan vliegen zal ik zaterdag in vorm zijn”

Jelle probeerde ondertussen de knop om te draaien, al was dat niet gemakkelijk. “Het is niet gemakkelijk geweest. Ik kwam op een rollercoaster terecht. De ene dag was ik gemotiveerd en hoopte ik dat het zou meevallen. De andere dag was mijn motivatie weg en lag ik thuis op de zetel. We hebben alles stilgehouden, omdat we hoopten dat het nog tijdig in orde kwam,” vertelde Jelle bij Het Nieuwsblad en bij Sporza.

Hopelijk lukt het alsnog om in Tokio te geraken en samen met de andere Belgian Hammers, Claire Michel, Valerie Barthelemy en Marten Van Riel, voor een topprestatie te gaan. Jelle Geens heeft zich daar nu ook op gericht: “Ik voel me klaar. Ik heb slechts één dag niet getraind, en een paar dagen rustiger. Als ik maandag kan vliegen zal ik zaterdag in vorm zijn. In het andere geval prent ik me in dat er na de Spelen nog mooie races volgen. Dan focus ik daar maar op. Het is intussen al wat verwerkt, hoe erg het ook is,” aldus Jelle.

We duimen allemaal mee met Jelle dat hij de Mixed Team Relay haalt en dat hij alsnog zijn olympische droom kan waarmaken.

Lees hier het volledige interview in Het Nieuwsblad

Bekijk hier het video-interview met Jelle op Sporza.be