Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw podium voor Alexandra Tondeur in Alpe d’Huez long distance triatlon
Alexandra Tondeur blij met een knappe 3de plaats in Alpe d'Huez (foto: Amandine Gilson)
Nieuws

Opnieuw podium voor Alexandra Tondeur in Alpe d’Huez long distance triatlon

Twee dagen na haar derde plaats in de duatlon heeft Alexandra Tondeur opnieuw een podiumplaats behaald in Alpe d’Huez. Op de long distance triatlon werd Alexanda Tondeur knap derde na een sterke en regelmatige race. De Brits-Zwitserse Emma Bilham stak er alweer met kop en schouders bovenuit en won met ruime voorsprong en pakte haar tweede overwinning op de mythisce Alpencol. Bij de mannen won het opkomend Frans talent Clement Mignon. Het hele podium en de top-5 kleurde Frans, met de Belgische triatleet Sven Van Luyck als eerste buitenlander op de zesde plaats.

Mooie zesde plaats voor Sven Van Luyck

Sven Van Luyck op het podium in Alpe d’Huez (foto: Amandine Gilson)

In 2020 werd ook de triatlon van Alpe d’Huez slachtoffer van de Covid-19 pandemie. In 2019 en 2018 pakten Romain Guillaume en Frederik Van Lierde er de overwinning. De Franse atleet Clement Mignon komt dus in een mooi lijstje terecht met zijn overwinning in Alpe d’Huez. Hij haalde het in 5u39’09 met ruim vier minuten voorsprong op zijn landgenoot Leon Chevalier, die in 5u43’12 tweede werd. Nathan Guerbeur pakte de derde plaats in 5u46’05. Sven Van Luyck zagen we al ruim twee jaar niet meer in actie komen, maar bij zijn heroptreden liep hij naar een mooie zesde plaats in 5u49’57. Victor Alexandre was de tweede Belg op de 13de plaats in 6u01’51. Antoine Didier werd 20ste, Hans Van den Buverie (die de 11de tijd neerzette op de klim van Alpe d’Huez zelf) finishte als 22ste en Edouard Verstraete als 30ste.

Alexandra knap derde, Emma Bilham domineert

Alexandra Tondeur zet de snelste looptijd neer in Alpe d’Huez (foto: Amandine Gilson)

Bij de vrouwen stond er donderdag geen maat op Emma Bilham. De triatlete, geboren in Groot-Brittanië en opgegroeid in Zwitserland, volgde in 2018 Tine Deckers op als winnares van de long distance triatlon van Alpe d’Huez. Toen won ze in 6u51. Deze keer ging Bilham nog een stuk sneller. Ze domineerde de wedstrijd en pakte de overwinning in 6u29’39. De Spaanse Maria Sanchez werd tweede op meer dan 14 minuten. Alexandra Tondeur kwam in het lopen nog dicht bij de Spaanse, maar ze pakte een verdiende derde plaats na een heel regelmatige wedstrijd.

Na de 2.200 meter zwemmen in het altijd koude meer van Verney kwam Tondeur als vierde uit het water. In de 118 km fietsen, met de beklimmingen van de Alpe du Grand Serre, de Col d’Ornon en natuurlijk de legendarische 21 bochten van Alpe D’Huez zelf, schoof Alex op naar de derde plaats. Met de snelste looptijd (1u25’38 over de 20 km met 340 hoogtemeters) finishte Alexandra The Great in 6u46’50 voor de Zwitserse Petra Eggenschwiler, in 2018 nog wereldkampioene duatlon in Zofingen. De Francaise Marjolaine Pierre werd vijfde, voor de Slovaakse Nikola Corbova en de Nederlandse Ironman-pro Els Visser.

Uitslagen Alpe D’Huez Triathlon L 2021