Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meeste landen zetten toppers als laatsten in, startvolgorde Mixed Team Relay triatlon bekend
Belgian Hammers in actie op het WK Mixed Team Relay in Hamburg in 2019 (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Meeste landen zetten toppers als laatsten in, startvolgorde Mixed Team Relay triatlon bekend

We zitten in de laatste rechte lijn naar de start van de olympische Mixed Team Relay triatlon en kennen nu eindelijk ook de definitieve deelnemerslijst en, nog belangrijker, de startopstelling van de 17 landen die in Tokio vier keer 300 meter zwemmen, 8 km fietsen en 2 km lopen. De startopstelling wordt traditioneel pas twee uur voor de start bekendgemaakt. Bij de Belgen was die startvolgorde eerder op vrijdag al bekend. Bij de andere landen zien we weinig verrassingen. De meesten zetten hun sterkste atleten in tijdens de 3de en 4de leg.

Topfavorieten Frankrijk gaan van start met Leonie Periault, terwijl Groot-Brittanië Jessica Learmonth inzet als eerste atlete. De Verenigde Staten kiezen opvallend genoeg voor Katie Zaferes als starter, met McDowell als tweede atleet. Taylor Knibb en Morgan Pearson moeten het afmaken. Bij Frankrijk kiezen ze na Periault voor Dorian Coninx. Na Cassandre Beaugrand zetten ze Vincent Luis en niet Leo Bergere in. Met zijn palmares lijkt Luis de logische keuze, maar hij is geblesseerd geweest en speelde in de individuele triatlon niet mee voor de medailles. Bij Spanje valt op dat er gekozen wordt voor Fernando Alarza in leg 2 en Mario Mola in leg 4 en dus krijgen we Javier Gomez niet aan de start. Het enige land dat zijn twee toppers meteen inzet, is Hongarije waar Zsanett Bragmayer en Bence Bicsak in leg 1 en 2 starten.

Op zich is het feit dat veel landen op leg 3 en 4 rekenen goed nieuws voor de Belgian Hammers, waar Claire Michel het grootste vraagteken is als startende atlete. Zij liep een spierverrekking op tijdens de individuele triatlon. Claire zal afgelost worden door Marten Van Riel, waarna Valerie Barthelemy leg 4 voor haar rekening neemt. Jelle Geens is de slotatleet van de Belgian Hammers.

Bekijk hier de volledige startlijsten

Om 0u30 Belgische tijd, 7u30 Japanse tijd gaat de Mixed Team Relay van start.