Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste 12 vrouwen en 12 mannen bekend voor de allereerste Collins Cup: dit zijn de automatic qualifiers
in 2019 won halve Belg Rudy Von Berg de 70.3 Ironman in St-George, waar in 2022 het WK Ironman plaatsvindt (foto: Ironman)
Nieuws

Eerste 12 vrouwen en 12 mannen bekend voor de allereerste Collins Cup: dit zijn de automatic qualifiers

Met nog minder dan drie weken te gaan, komt de allereerse Collins Cup triatlon in Samorin steeds dichterbij, een concept zoals de Ryder-Cup in golf, waarbij Europa het opneemt tegen de Verenigde Staten en Team International met de andere landen. PTO maakte deze week de 24 automatic qualifiers bekend: 12 vrouwen en 12 mannen, verdeeld over telkens 4 atleten per team. Met Rudy Von Berg is er een halve Belg bij, maar verder valt vooral op dat kwalificatie bij Team Europe een stuk moeilijker is dan bij de andere Teams. Bij elk team komen er de volgende weken nog twee mannen en twee vrouwen bij…

https://www.instagram.com/p/CSXDveGIq1s/

Op 28 augustus 2021 wordt in het Slovaakse Samorin, ook al bekend van The Championship van Challenge Family de afgelopen jaren, de allereerste Collins Cup gehouden, een wedstrijd tussen drie teams met telkens twaalf triatleten, zes bij de vrouwen en zes bij de mannen. PTO, de Professional Triathletes Organization, heeft nu de automatic qualifiers bekendgemaakt, de vier triatleten per geslacht en per team die door hun plaats op de ranking al zeker zijn van een plaats op de Collins Cup. De race is genoemd naar de legendarische Judy en John Collins die in 1978 aan de wieg stonden van de Ironman Hawaii.

Europa tegen USA en Team International

In de Collins Cup neemt Europa het op tegen de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Het internationale team wordt voorlopig samengesteld door de Canadees Lionel Sanders, de Nieuw-Zeelander Braden Currie en de Australiërs Sam Appleton en Max Neumann, die voor het Belgische BMC-2XU Pro Triatlon Team uitkomt. Bij Team USA is het populaire talent Sam Long de blikvanger, samen met halve Belg Rudy Von Berg. Matt Hanson en Ben Kanute zijn de overige vier bij de VS. Dan was het bij Team Europe een pak moeilijker om je te kwalificeren, al valt naast Duitsers Jan Frodeno en Patrick Lange en Brit Joe Skipper vooral ook de Noor Gustav Iden op. Zijn landgenoot Kristian Blummenfelt is er (nog) niet bij wegens weinig long distance races de laatste tijd, maar het zou ons niet verbazen als de olympische kampioen er nog bijgehaald wordt door Team Captains Normann Stadler en Natascha Badmann.

Bij de vrouwen is Team Europe zo mogelijk nog meer favoriet, met de Duitse triatlete Anne Haug, de Zwisterse Daniela Ryf en de Britse Lucy Charles en Holly Lawrence. Voor de VS komen al zeker Skye Moench, Heather Jackson, Jackie Hering en Chelsea Sodaro in actie. En voor Team International zijn de Nieuw-Zeelandse Teresa Adams, de Australische Carrie Lester, de Canadese Paula Findlay en de Zuid-Afrikaanse Jeanni Metzler gekwalificeerd.

Alle informatie over deze unieke wedstrijd vind je op de website van de Collins Cup