Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle en Marten 2 weken na Spelen weer in actie in WTCS triatlon Montreal, niet iedereen blij met format
Jelle Geens bij de bike familiarisation in Montreal (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Jelle en Marten 2 weken na Spelen weer in actie in WTCS triatlon Montreal, niet iedereen blij met format

De triatlons op de Olympische Spelen zijn nauwelijks twee weken voorbij en de Belgische triatleten Marten Van Riel en Jelle Geens mogen alweer opdraven voor de volgende triatlon van de World Triathlon Championship Series in Montreal. Vooral Jelle heeft goeie herinneringen aan de Canadese wedstrijd want hij pakte er in 2019 de allereerste Belgische World Triathlon Series overwinning ooit. Deze keer zal hij twee dagen top moeten zijn, want de triatlon wordt een supersprint-eliminator met op vrijdag kwalificaties en op zaterdag drie finales waarbij het veld van 30 finalisten naar 10 kandidaten voor de eindzege wordt herleid. Niet iedereen is blij met het van Super League Triathlon bekende format. De Nederlandse Maya Kingma geeft om die reden zelfs forfait voor de wedstrijd.

“Eliminator format heeft geen plaats binnen World Triathlon”

https://www.instagram.com/p/CScMHKrKXsO/

Het was een erg uitgebreid bericht waarmee Maya Kingma, vlak achter onze Valerie Barthelemy de nummer 11 van de vrouwentriatlon op de Olympische Spelen, uitpakte op social media. “Dat ik in Canada niet start, heeft niks te maken met vermoeidheid, maar wel met het supersprint-format,” legt ze uit. Als het aan Maya ligt, is het korte, spectaculaire eliminator supersprint iets dat perfect bij Super League past maar niet bij World Triathlon. “Het hangt er al vanaf met wie je in welke reeks start. In principe is het wedstrijdvervalsing en zou een olympische afstand veel eerlijker zijn,” luidt het in haar uitgebreide post.

Marten en Jelle vrijdag én zaterdag aan de slag

https://www.instagram.com/p/CSe_yV2FbFQ/

Maya is niet de enige topper die ontbreekt in Montreal. Ook onze landgenotes Valerie Barthelemy en Claire Michel laten de Canades triatlons links liggen. Claire herstelt nog van haar kuitblessure en Valerie legt de focus op de 4 Super League Triathlons in september. Bij de mannen zijn Marten Van Riel en Jelle Geens wel van de partij. Zij mogen in aparte reeksen van start op vrijdag waarin per reeks op zoek wordt gegaan naar twee keer 10 finalisten en 10 mannen die vanuit de herkansingen zaterdag aan de eliminator mogen deelnemen. De twee Belgische triatleten staan er goed voor in de tussenstand voor het wereldkampioenschap en kunnen in Canada kostbare punten scoren.

https://www.instagram.com/p/CSfEEZvlkZ1/

De wedstrijden zijn zoals steeds te volgen op triathlonlive.tv.