Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Russische triatleet test positief op doping in Tokio
Igor Polyanskiy voor de start van de olympische triatlon in Tokio (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Russische triatleet test positief op doping in Tokio

Een paar dagen voor de Olympische Spelen van Tokyo is de Russische triatleet Igor Polyanskiy positief getest op doping. Dit gebeurde tijdens een zogenaamde out-of-competition controle op 21 juli, waarvan World Triathlon op 5 augustus de uitslagen ontving van de World Anti-Doping Agency (WADA). Rond de broers Polyanskiy, die in Tokio onder de vlag van ROC uitkwamen, hing al langer een waas van dopinggeruchten…

Zelfde entourage als Yelistratova

Igor Polyanskiy rechts naast Jonnie Brownlee in Tokio (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)

Igor Polyanskiy is positief getest op EPO, maar heeft nog wel het recht op een nieuwe test en om de uitslag aan te vechten. De Rus deed in Tokyo mee aan de Spelen en werd 43e bij de individuele wedstrijd. Op de Mixed Team Relay werd hij samen met Rusland veertiende.

Heel verrassend is het nieuws niet; vlak voor de Olympische Spelen werd de Oekraïense Yuliya Yelistratova al betrapt op het gebruik van prestatiebevorderende middelen. Zij werd direct geschorst. Veel atleten gaven toen al aan dat het hen niet zou verbazen aan de gebroeders Polyanskiy ook positief zouden testen, omdat zij veel met Yelistratova trainen en optrekken. Dmitry Polyanskiy, de broer van Igor en 32e in Tokyo, is overigens niet betrapt op gebruik van doping.