Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wordt Ironman Hawaii uitgesteld naar februari 2022? Geruchten worden steeds sterker
De finish van Bart Aernouts in Hawaii in 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Hawaii

Wordt Ironman Hawaii uitgesteld naar februari 2022? Geruchten worden steeds sterker

Het gerucht gaat de ronde dat het WK Ironman in Hawaii dit jaar niet in oktober 2021 zou doorgaan en eventueel uitgesteld wordt naar februari 2022. Onze collega’s van 3athlon.nl pakten donderdagochtend uit met het nieuws en dat lijkt nu ook te worden bevestigd door West Hawaii Today in een gesprek met de burgemeester van Hawaii County. “Het ziet er niet al te positief uit voor de Ironman dit jaar…” Door het hoge aantal Covid-19 besmettingen, vaak wegens de delta-variant, overweegt de Hawaii County Council niet alleen de annulatie van de Ironman in Kona, maar wil men ook parken en stranden sluiten.

Het gerucht dat de Ironman naar februari 2022 wordt uitgesteld, komt van een bron die bij de 3athlon-redactie bekend is en in nauw contact staat met de Ironman-organisatie. Naar verwachting zal het nieuws op zeer korte termijn officieel bekend worden gemaakt. “Het is de overheid op Hawaii die dit besluit heeft genomen. Door de hoge besmettingsgraad op Hawaii, zal worden besloten dat het WK ook dit jaar niet doorgaat. Dit zal heel snel door Ironman worden bevestigd.”

“Wat doe je met alle mensen die komen supporteren?”

In een interview met West Hawaii Today zegt Hawaii County burgemeester Mitch Roth dat de kans klein is dat het WK Ironman kan doorgaan, zeker nu Kona 1.400 besmettingen telt en ziekenhuizen en intensieve zorgen overspoeld worden. “Helaas ziet het er niet al te positief uit voor de Ironman dit jaar. De grote vraag met Ironman is, wat je met al die mensen doet die komen supporteren. Ik zou de Ironman graag zien doorgaan en ik realiseer me dat het iets is wat onze community helpt, maar we zijn vooral bezorgd om de snelle verspreiding van het virus. Op dit moment gaan de besmettingscijfers door het dak,” aldus Mitch Roth.

De voorbije dagen brachten we al het nieuws dat het bijna onmogelijk lijkt voor Belgische triatleten om in Hawaii te geraken en dinsdag bevestigde Ironman al dat slots overgedragen kunnen worden naar 2023, 2024 en 2025.