Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Flora Duffy eerste vrouw die olympisch en wereld-kampioene wordt, Taylor Knibb wint Grand Final
Flora Duffy pakte in Tokio de eerste gouden medaille ooit voor Bermuda (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Flora Duffy eerste vrouw die olympisch en wereld-kampioene wordt, Taylor Knibb wint Grand Final

Flora Duffy heeft met een derde plaats in de Grand Final in Edmonton geschiedenis geschreven want ze is de eerste vrouw ooit die in 1 seizoen zowel olympisch goud als de wereldtitel pakt. De olympisch kampioene uit Bermuda had zaterdag in de Grand Final in Edmonton voldoende aan een derde plaats om haar derde wereldtitel triatlon op de olympische afstand binnen te halen. De Amerikaanse Taylor Knibb domineerde de Grand Final en won verdiend. De Nederlandse Maya Kingma werd knap zesde maar zal net naast het podium van de WK-ranking vallen.

Kingma zat aanvankelijk mee in een kopgroepje van drie, maar Taylor Knibb had geen zin in gezelschap en ging alleen in de aanval. Ondanks een paar straffe namen in de achtervolgende groep, met onder andere Zaferes en Duffy, slaagde Knibb er in om alleen op kop te blijven. Ze wisselde met een mooie voorsprong en liep naar een overtuigende en verdiende zege. Leonie Periault liep verrassend naar de tweede plaats en Flora Duffy mocht uitgebreid de wereldtitel vieren met een knappe derde plaats.

Achter het podium kregen we nog wat positiewisselingen en zo bleef het enorm spannend voor de uiteindelijke WK-stand. In een spannende eindspurt pakte Katie Zaferes de vierde plaats voor Taylor Spivey en Maya Kingma. Daardoor ging de tweede plaats in de WK-stand naar Taylor Knibbe en was het brons voor Taylor Spivey.

Hanne De Vet 18de in WK U23

Belgian Hammers Claire Michel en Valerie Barthelemy kwamen niet aan de start in Edmonton. Hanne De Vet deed wel mee in het WK bij de U23 en pakte een 18de plaats. Het goud ging naar de Franse triatlete Emma Lombardi.