Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatlete pakt meteen overwinning bij debuut halve triatlon in Castle Series in Frankrijk
Liana Docquir wint haar allereerste halve triatlon (foto: Helena Deman RR)
Nieuws

Belgische triatlete pakt meteen overwinning bij debuut halve triatlon in Castle Series in Frankrijk

De Kampenhoutse triatlete Liana Docquir heeft voor een primeur gezorgd want met haar overwinning in haar debuut op de halve triatlon van de triathlon du Chateau de Chantilly is ze de eerste Belgische triatlete die een overwinning boekt in de gerennommeerde Brits-Franse ‘Castle Race Series’, een reeks triatlons met finish vlakbij een iconisch kasteel. De triatlete van het Iron Team Mechelen ging van start tot finish aan de leiding in de halve triatlon aan het kasteel van Chantilly. Haar vriend Kjel De Hertog pakte er ook de tweede plaats op de kwarttriatlon.

Voor Liana, de vriendin van Kjel De Hertog die tweede werd op de kwart-triatlon en een week geleden nog een sterke prestatie neerzette in het BK halve triatlon in Menen, werd het de eerste halve triatlon uit haar nog jonge carriere. In de 1900 meter zwemmen zat ze meteen vooraan. Na 32’56 zwemmen, mocht ze als leidster aan de 90 km fietsen beginnen. Daarin zette ze de Francaise Marie-Juliette Yokoi op ruimte achterstand. Dat was nodig, bleek later, want in de halve marathon kwam Yokoi nog stevig opzetten. De Franse triatlete liep de 21 km negen minuten sneller dan Liana, die met een halve marathon van 1u57’01 toch nog voldoende overhield. Ze won bij haar debuut op de halve afstand in 5u31’37. De Francaise Yokoi werd op 2’06 tweede. De Duitse Irene Viana pakte de derde plaats in 5u36’57. Sophie Vercruyssen werd vijfde in 5u46’30.

Kjel De Hertog tweede op kwart

Kjel De Hertog blij met de zege van Liana Docquir (foto: Helena Deman RR)

Bij de mannen ging de overwinning naar de vroegere Franse international Laurent Martinou. De sterke Franse triatleet deed er 4u19’29 over en haalde het met ruim 10 minuten voorsprong op Baptiste Carle. De Belgische triatleet Loic Kerkhove werd vijfde in 4u43’07 en Arnaud Vaast pakte de tiende plaats in 4u51’28. Op de kwarttriatlon pakte Kjel De Hertog een mooie tweede plaats. Hij ging in het zwemmen aan de leiding, zag een paar achtervolgers terugkomen in het tweede deel van het fietsen en liep uiteindelijk naar een mooie tweede plaats in 1u55’48 op 47 seconden van de Franse winnaar Mathieu Bourlet. Daniel Patricio, nog een Belg, werd derde, en Ferre Eyckmans pakte de zesde plaats.

Uitslag halve triatlon Chateau de Chantilly 2021

Uitslag kwarttriatlon Chateau de Chantilly 2021