Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het Belgisch Kampioenschap Beermile keert terug, in Leuven op 19 november
Hanne Vanclooster Belgische kampioene Beermile in 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Multisports

Het Belgisch Kampioenschap Beermile keert terug, in Leuven op 19 november

In 2020 was er éénmalig geen BK Beermile op de piste van het Sportkot in Leuven door de Covid-19 pandemie, maar nu 1 jaar later willen een aantal enthousiaste triatleten onder impuls van regerend kampioen Tom Van Cappellen er toch opnieuw voor gaan en dus staat op vrijdag 19 november het Belgisch kampioenschap Beermile gepland. De vraag is of Tom Van Cappellen zijn titel zal verdedigen, want hij is de drijvende kracht achter de nieuwe organisatie. En hij wil een Beermile conform de internationale regels, met blikken bier van 35,5 cl. “Dan zullen ze net iets trager drinken en komt mijn recordtijd niet meteen in gevaar,” lacht Tom.

Recordtijd van 5’11

Het BK Beermile staat al sinds 2012 bekend als het ludieke slotevenement van het seizoen voor de tri- en duatleten, aangevuld met sporters uit andere disciplines. Voor de buitenwereld mag het dan op een drankfestijn lijken, het is en blijft in eerste instantie toch een hoogstaand sportief evenement. Dat bewijzen de snelle tijden over de 1600 meter lopen. De atleten moeten telkens een blik bier leegdrinken en dan een ronde van 400 meter op de piste lopen. En dat dus vier keer… Het lijkt gemakkelijker dan het is, maar probeer maar eens onder de tijd van 5’11 van Tom Van Cappellen te duiken.

Wie volgt Hanne Vanclooster op?

Hanne Vanclooster, ondertussen ook bekend van nationale TV als deelneemster in Bake-Off Vlaanderen, was in 2019 de snelste vrouw op het BK Beermile. Toen waren er overigens slechts 2 dames die voor Cava kozen, de rest deed ook een echte Beermile. Op dit moment zijn er nog maar twee dames ingeschreven voor het BK Beermile, dus bij deze de oproep aan de vrouwen om zich massaal in te schrijven voor 19 november. Je kan als optie meegeven dat je liever Cava dan bier wil en dan wordt er mogelijk ook een Cava-reeks gehouden.

Internationale Beermile regels: Blikken van 35,5 cl

Tom Van Cappellen is alvast enthousiast, met een nieuw organisatieteam achter zich. Al moeten ze zich dit jaar wel aan een aantal regels houden. “We volgen natuurlijk de laatste berichten rond de Covid-19 maatregelen maar voorlopig ziet het er voor ons goed uit. We gaan minder dan 400 mensen aantrekken, dus gelden er nu nog geen extra Covid-19 maatregelen. Wel moeten we van de KULeuven deze keer verplicht de toeschouwers van de piste houden. Maar er is plaats genoeg naast de piste om te supporteren. Ook is er geen glas toegelaten, niet alleen op de piste van het Sportkot maar ook bij alle andere sportfaciliteiten van de KULeuven overigens. Verder willen we tonen dat het BK Beermile een absoluut sportief evenement is, waarbij inderdaad vier blikken bier gedronken moeten worden. Deze keer willen we conform de internationale regels handelen en dus hebben we blikken Belgisch bier gevonden van 35,5 cl in plaats van de gebruikelijke 33 cl. Dan zullen ze net iets trager drinken en komt mijn recordtijd niet meteen in gevaar,” besluit de regerende Beermile kampioen al lachend.

Je kan je inschrijven op de Facebookpagina van het BK Beermile.