Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“4de is mooi, maar frustraties blijven” – Vincent Bierinckx mist brons op WK door penalty
Vincent Bierinckx begint als tweede aan de slotrun op het WK in Aviles (foto: World Triathlon)
Duathlon

“4de is mooi, maar frustraties blijven” – Vincent Bierinckx mist brons op WK door penalty

De Belgische duatleet Vincent Bierinckx kijkt met gemengde gevoelens terug op het WK duatlon in Aviles. De Kempenaar liep naar een bijzonder knappe vierde plaats, maar hij verloor het brons omdat hij in de slotronde nog een penalty moest uitzitten. Schreven we zaterdag nog dat Arnaud Dely hem voorbij spurtte, dan was dat slechts ten dele waar. Vincent Bierinckx had na het fietsen zijn helm op zijn stuur geplaatst en niet in de box. in plaats van het brons te vieren moest hij vanuit de penaltybox lijdzaam toezien hoe de 15 seconden langzaam voorbij tikten terwijl Arnaud Dely alsnog naar het brons liep. “Vierdes zijn in dit sterk deelnemersveld is zeker niet slecht, maar de frustraties zullen nog wel even blijven,” aldus Vincent.

“De wedstrijd verliep perfect,” vertelt Vincent Bierinckx een dag na zijn vierde plaats in Aviles. Hij was samen met de latere wereldkampioen Nathan Guerbeur in de aanval gegaan op de fiets en begon als tweede aan het lopen. “Bij het ingaan van de tweede run liep ik al snel op de derde plaats en deed ik er alles aan om deze vast te houden. Dit leek ook te lukken, ware het niet dat ik op 150 meter van de aankomst ineens doorhad dat ik in de penalty box moest. Ik kreeg 15 seconden straftijd door het foutief wegleggen van mijn helm.”

“Kon niet meer overnemen van Nathan”

Op de beelden zagen we Nathan Guerbeur ruziemaken met Vincent Bierinckx omdat die niet meer overnam. Dat met Angelo Vandecasteele en Arnaud Dely nog twee snelle lopers volgden, was niet eens de hoofdreden. “Ik had eerst een klein gaatje toen ik in de aanval ging,” vertelt Vincent. “Maar Angelo liet mij rijden en ineens kwam Nathan er wel heel snel bij. Toen heb ik wel even op mijn tanden moeten bijten om zijn wiel te kunnen houden. Ik nam vooral niet over omdat de benen echt pijn deden.”

Wat overblijft is een dubbel gevoel, enerzijds de fierheid over een sterk WK en een knappe vierde plaats, anderzijds de ontgoocheling van een gemist WK-podium. Al steekt Vincent de hand meteen in eigen boezem. “Eigen schuld natuurlijk, niets aan te doen. Het brons glipte zo uit mijn handen. Vierdes zijn in dit sterk deelnemersveld is zeker niet slecht, maar de frustraties zullen nog wel even blijven,” zegt Vincent, die ondanks alles toch blij was met de collectief sterke prestatie van de Belgen. “Onze Belgische ploeg heeft over de hele lijn knappe prestaties geleverd,” aldus Vincent.