Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Young guns Nicolas De Smet en Margot Vanpachtenbeke winnen cross duatlon Wachtebeke
Latere winnaar Nicolas De Smet in de eerste run nog in het spoor van Tom Vander Hoogerstraete in Wachtebeke (foto: Niki Devoldere RR)
Multisports

Young guns Nicolas De Smet en Margot Vanpachtenbeke winnen cross duatlon Wachtebeke

Op het domein Puyenbroeck in Wachtebeke is zondag het seizoen 2021-2022 van de Cross Duatlon Series van start gegaan met de cross-duatlon van WTT. Youngster Nicolas De Smet nam de winnaarsrol van broer Thibaut, zaterdag aan de slag op het WK duatlon in Aviles, over en klopt een andere U23 atleet. Ook bij de vrouwen was het een belofte die met de hoogste eer ging lopen. Margot Vanpachtenbeke haalde het van Sandy Janssen, onlangs nog winnares van de Reuzen van Wetteren, en Debbie Sanders.

Margot Vanpachtenbeke is van alle markten thuis. Als beginnend wielrenster won ze eerder dit jaar de Kopvrouwen-koers in Zolder en in de Kemmelbergtrail was ze de winnares op de 9 km. In de cross-duatlon van Wachtenbeke amuseerde ze zich van start tot finish, al maakte ze vooral het verschil in het mountainbiken. In de 6 km lopen ging Debbie Sanders, laureate van de Lotto Duatlon Series en de Cross Duatlon Series 2021, aan de leiding. Sandy Janssen, de Reuzin van Wetteren, volgde als tweede op een halve minuut. Margot Vanpachtenbeke moest samen met Lisa Isebaert net geen minuut toegeven. In de 33 km mountainbiken stond er geen maat op Margot. Ze nam de leidersplaats stevig in handen en stond die ook niet meer af in de laatste 3 km lopen. Margot Vanpachtenbeke won in 1u52’35 met 1’11 voorsprong op Sandy Janssen. Debbie Sanders werd derde in 1u53’59.

Bij de mannen kregen we een indrukwekkende solo van Nicolas De Smet. De jongere broer van Lotto Duatlon Series winnaar Thibaut, die zaterdag 27ste werd op het WK duatlon, ging in de eerste run al stevig aan de leiding, samen met long distance triatleet Tom Vander Hoogerstraete. De SMO-Scott triatleet moest in het mountainbiken al snel de rol lossen en zakte nog terug naar de 11de plaats. Ondertussen werd het gat tussen Nicolas en de rest alleen maar groter. Nicolas De Smet won overtuigend in 1u32’03. Op meer dan twee minuten pakte Sander Van Assche, ook nog belofte, de tweede plaats in 1u34’19. Beachracer Alexander Chamon werd derde in 1u34’28 voor Steven De Wulf en Matteo De Smet, de jongste van de De Smet broers.

Tijs Van De Velde en Jasmine De Beir wonnen de korte afstand.

Uitslagen cross duatlon Wachtebeke 2021