Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Remco Verbelen Belgisch kampioen, niet-triatleten winnen Beermile
Remco Verbelen is de nieuwe Belgische kampioen Beermile (foto: 3athlon.be)
Multisports

Remco Verbelen Belgisch kampioen, niet-triatleten winnen Beermile

Triatleet Remco Verbelen heeft zich vrijdag op de atletiekpiste van het Sportkot in Leuven tot Belgisch kampioen Beermile gekroond na een zinderend spannende strijd met Simon Folens en Stijn Goris. Lana Ryckaert klopte de triatletes bij de vrouwen. De loopster van Looise was duidelijk de snelste tegen Lore Beelprez, die te veel risico’s nam, en uittredend kampioene Hanne Vanclooster en Jolien Lewyllie. Ook bij de mannen pakte een niet-triatleet de overall overwinning, maar door zijn Britse nationaliteit kwam Brogan McCawley natuurlijk niet in aanmerking voor de Belgische titel.

Lana Ryckaert klopt triatletes

Lana Ryckaert is Queen of the Beermile 2021 (foto: 3athlon.be)

Bij de dames kregen we met Lana Ryckaert een snelle loopster die de strijd aanging met triatletes Lore Beelprez, Jolien Lewyllie, uittredend kampioene Hanne Vanclooster en een snel lopende Ines Van Troyen. Maar Ines had het lastig met het bier drinken en verloor al snel de voeling met de kop. Vooraan kregen we een tweestrijd tussen Ryckaert en Beelprez. Plaatselijk favoriete Lore Beelprez dronk en liep sterk, maar pakte bij de laatste beurt te veel risico’s, nam 1 slok tegelijk te veel en toen kwam een deel er weer uit. Dat leidde tot een strafronde voor de triatlete van het KULeuven Triatlon Team en weg was de medaille. Hanne Vanclooster ging met een sterke tweede helft nog over Jolien Lewyllie. Zilver voor de uittredende kampioene, brons voor Jolien.

Het BK podium bij de vrouwen op het BK Beermile 2021 (foto: 3athlon.be)

In 2018 slaagde Jasmien Hillen er al eens in om als niet-triatlete te winnen. Het goud ging dus voor de tweede keer in de geschiedenis van het BK Beermile niet naar een triatlete, wel naar Looise atlete Lana Ryckaert. “Ik moet allereerst sorry zeggen tegen mijn coach, want ik mocht van hem eigenlijk niet meedoen,” lachte Lana, in Leuven aangesloten bij Ekonomika. “Gelukkig is de Cross Cup van Roeselare pas volgende week, maar ik beloof dat ik aan de start in Roeselare mijn kampioenentrui van de Beermile zal dragen,” aldus de nieuwe kampioene.

Een “klein spouwke” beslist over goud, Brogan klasse te sterk

Bij de mannen stond er geen maat op de Leuvense Brit Brogan McCawley, die de vorige edities ook al sterk voor de dag kwam. Deze keer ging de combinatie van drinken (met deze keer voor het eerst blikken van 35 cl conform de internationale Beermile regels) en 4 x 400 meter lopen hem zeer goed af. Hij won overtuigend, met heel veel aanmoedigingen. Voor de Belgische titel kregen we een strijd tussen 5 triatleten, met op kop Simon Folens, Remco Verbelen, Stijn Goris en Joris Aerden en telkens na het drinken in de achtervolging Viktor Benschop. Als die leert drinken, dan wordt hij een toekomstige kandidaat voor de titel.

Brogan McCowley overall winnaar van het BK Beermile 2021 (foto: 3athlon.be)

Bij het ingaan van de slotronde ging het hard tegen hard. Simon Folens kon zijn laatste slok net niet binnen houden. Het was een “klein spouwke” zoals de speaker ter plaatse vaststelde, maar het was er een en dus moest Folens een strafronde doen en kwam hij niet meer in aanmerking voor de titel. Hij spurtte nog wel met Remco Verbelen, maar het goud ging naar Verbelen. De SMO-Scott atleet had vooral een sterke Stijn Goris in de gaten. “Ik hoorde dat Simon overgegeven had en dus focuste ik alleen nog op Stijn,” vertelde Verbelen. “En je moet altijd voluit gaan voor een Belgische titel, ook op de Beermile,” aldus Remco. Simon Folens kon er uiteindelijk mee leven. “Als topsporter zoek je altijd de limiet op. Omdat het op mijn truitje was en niet op de piste hoopte ik nog dat ik gewoon kon doorgaan, maar helaas,” aldus SImon. Remco Verbelen is dus de nieuwe Beermile kampioen. Stijn Goris, beste Master, pakte het zilver en het brons ging naar een blije Joris Aerden.

Start van het BK Beermile 2021 (foto: 3athlon.be)
Het BK podium bij de mannen op het BK Beermile 2021 (foto: 3athlon.be)
Kings and Queens of the Beermile 2021 (foto: 3athlon.be)

Uitslag BK Beermile 2021