Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldrecord Blummenfelt had nog scherper gekund… 7u21 met sanitaire stop inbegrepen
Kristian Blummenfelt tijdens de marathon in de Ironman Cozumel (foto: Robrecht Paesen)
Nieuws

Wereldrecord Blummenfelt had nog scherper gekund… 7u21 met sanitaire stop inbegrepen

De triatlonwereld is sinds zondagavond helemaal in de ban van het fenomenale wereldrecord van 7u21 van de Noor Kristian Blummenfelt. De discussies laaien hoog op of het nu effectief wel een wereldrecord betreft, of dat de stroming en een mogelijk korter zwem- en fietsparcours de olympische kampioen te veel geholpen hebben. Maar ondertussen doken er beelden op via Twitter die zijn prestatie nog wat meer kleur geven. In het tweede deel van de marathon leek het tempo van Blummenfelt namelijk wat te zakken, maar dat had alles te maken met een sanitaire stop. Dus zonder toiletbezoek had het recorddebuut van Blummenfelt nog sneller gekunnen. Blijft nog de discussie over de stroming en de exacte afmetingen van het parcours. Volgens de Belgische triatleet Sam Gyde, die ook deelnam in Cozumel, was het zwemmen slechts 3,5 km in plaats van 3,8 km mét stroming inderdaad. Op Slowtwitch is dan weer sprake van een mogelijk korter fietsparcours, maar de GPS van Heemeryck en Pamphiel gaf 181 km aan. We zijn zeer benieuwd wat jij ervan vindt? Moet de 7u21 van Blummenfelt gehomologeerd worden als wereldrecord of niet?

Check ook de Poll in onze Instagram Stories of dit wereldrecord te veel stroming mee had en te weinig kilometers of dat het record gewoon moet gehomologeerd worden. Of stem hieronder en geef jouw mening.

This poll is no longer accepting votes

Moet het wereldrecord van 7u21 van Kristian Blummenfelt gehomologeerd worden of was de stroming te hoog (en het zwemmen en het fietsen mogelijk te kort) om van een wereldrecord te spreken?
https://www.instagram.com/p/CWktYf8LCWF/