Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
321 duatleten halen finish in Kasterlee: de Hel 2021 in cijfers
Lotte De Vet (l) en Ellen Swaenen (r) met tussen hen in de winnares Karen Steurs (foto: 3athlon.be)
Multisports

321 duatleten halen finish in Kasterlee: de Hel 2021 in cijfers

De Hel van Kasterlee 2021 zit er op en we hebben opnieuw een geweldige crossduatlon gekregen, met een onklopbare Seppe Odeyn en een indrukwekkende Karen Steurs als verdiende winnaars. Wij doken een dag later even in de resultaten van de 19de Hel van Kasterlee. Voor maar liefst 321 finishers werd het een onvergetelijke editie, wat ook duidelijk te zien was tijdens de livestream van 3athlon.be (herbekijk deel 1 hier en deel 2 hier). Bij de mannen was het mountainbiken bepalend. De vrouwen zetten dan weer een opmerkelijk record neer…

Verschil wordt gemaakt in het mountainbiken

Wie in 2021 op het podium wou finishen, moest het verschil dit jaar maken in de 117 km mountainbiken. De snelste tijden op de fiets kwamen dit jaar op naam van de drie mannen die ook de drie podiumplaatsen wegkaapten. Seppe Odeyn pakte uit met een ‘grote numero’ op de fiets. Met 4u15’07 was hij over de 117 km meer dan zeven minuten sneller dan Kristof Declerck en Simon Stevens.

Geert Lauryssen zet 3de looptijd neer

Hij was ongetwijfeld de grootste pechvogel van deze 19de Hel van Kasterlee, maar Geert Lauryssen wou en zou finishen en zette op karakter door. In het mountainbiken was de veer wat gebroken maar in het lopen vond hij zijn tweede adem. Met 2u00’04 zette hij in de 30 km lopen de derde snelste tijd neer. Ook hier weer was Seppe Odeyn de snelste met een looptijd van 1u55’24. Simon Stevens werd tweede na een 30 km in 1u57’34.

Extra leden in de club van 10

Niet alleen zijn negende overwinning op rij was een fenomenale prestatie van Seppe Odeyn, maar hij haalde ook voor de tiende keer op rij de finish van de Hel van Kasterlee. En dus is hij meteen hét boegbeeld van de iconische club van 10: atleten die 10 keer en meer de finish van de Hel haalden. Naast Seppe mogen sinds zondag nog twee atleten hun naam in de club van 10 bijzetten. Peter Vissers, die in de tweede editie in 2003 voor het eerst meedeed, werd 266ste en haalde zijn 10de aankomst. Ook Ivan Vincke finishte met een 188ste plaats voor de tiende keer. Bart Van Impe, voor de 17de keer aan de start, haalde voor de 15de keer de finish. En ‘Mad Max’ Marc Monden, die door blessure alleen de Hel van 2018 moest overslaan, kwam voor de 18de keer over de streep en hijst zich zo op gelijke hoogte met Michel Beeckman en Ludwig Willems, die dit jaar voor het eerst niet aan de start konden verschijnen.

Alle vrouwen halen finish

Zondag stonden er 10 vrouwen aan de start van de Hel van Kasterlee en die zorgden voor een opvallende prestatie door ook alle 10 de finish te halen. Dat is overigens een nieuw record. Nooit eerder haalden zoveel duatletes de finish in de Hel. In 2015 waren ze met 9 op de rode loper naar het podium, maar ook toen waren er een aantal opgaves. Karen Steurs was in 8u46’01 de allersnelste. Thuisatlete Veronique Thijs (Lichtaart) pakte de 10de plaats in 11u06’07. Ter referentie: ze liet nog 17 mannelijke atleten achter zich…

Minder dan 10% opgaves

Elke atleet in de Hel van Kasterlee heeft zijn eigen verhaal, zelfs de duatleten die ergens onderweg tegen pech aanliepen, bij wie het lichaam niet meer meewilde, of die last kregen van blessures of gewoon op de spreekwoordelijke man met de hamer botsten. Ze waren met 31, de atleten die de finish van de Hel niet zouden halen. Op een totaal van 352 deelnemers is dat minder dan 10 procent en dat is ooit wel anders geweest in de Hel van Kasterlee. Maar aan de start komen van de Hel is al een prestatie op zich, dus ook respect voor die 31!

Uitslagen Hel van Kasterlee 2021

Herbekijk de 3athlon.be livestreams van de Hel van Kasterlee:

Hel van Kasterlee 2021 live deel 1

Hel van Kasterlee 2021 live deel 2