Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten twee keer in top-10 bij verkiezing Sportman van het Jaar
Marten Van Riel pakte de vierde plaats in de olympische triatlon in Tokyo (Foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Duathlon

Triatleten twee keer in top-10 bij verkiezing Sportman van het Jaar

Zondagavond werden op het Sportgala de Sportman en Sportvrouw van het Jaar 2021 bekendgemaakt. Gouden turnster Nina Derwael werd Sportvrouw van het Jaar, topwielrenner Wout Van Aert haalde het nipt van marathonloper Bashir Abdi als Sportman van het Jaar. De Red Lions waren na het olympisch hockey-goud torenhoog favoriet en werden ook Sportploeg van het Jaar. In die categorie scoorden de Belgian Hammers, onze Mixed Team Relay triatlonploeg, een knappe top-10 plaats en 1 van de Belgian Hammers pakte zelfs een 8ste plaats in de Sportman van het Jaar uitslag.

De eer om tot één van tien beste mannelijke Belgische sporters van het jaar uitgeroepen te worden, ging naar Marten Van Riel. De vice-wereldkampioen triatlon eindigde vierde in de olympische triatlon in Tokio. Met 53 punten staat hij op een mooie achtste plaats, vlak achter Kevin De Bruyne en voor Thibaut Courtois, basketter Sam Van Rossom, Remco Evenepoel, rally-rijder Thiery Neuville en zijn maatje Jelle Geens. Snelle Jelle eindigde met 42 punten op de 13de plaats. Er was nog een derde genomineerde uit de duursporten. Zijn wereldtitel duatlon leverde Seppe Odeyn de 26ste plaats op in de verkiezing, al was het jammer dat het gala samenviel met de Hel van Kasterlee en zijn negende zege daar schromelijk over het hoofd werd gezien…

Bij de verkiezing van Sportploeg van het Jaar ging de titel uiteraard naar de gouden Red Lions. Met 1197 punten scoorden ze bijna het dubbele van basketploeg de Belgian Cats. Maar we mogen ook best trots zijn op Claire Michel, Marten Van Riel, Valerie Barthelemy en Jelle Geens want de Belgian Hammers eindigden knap tiende in de verkiezing.