Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xena stopt ermee… Caroline Steffen kondigt eind van 20-jarige triatloncarriere aan
Caroline Steffen viert met haar zoontje Xander haar zege in de Ironman Western Australia in 2018 (foto: Witsup.com)
Nieuws

Xena stopt ermee… Caroline Steffen kondigt eind van 20-jarige triatloncarriere aan

Ze is ondanks twee wereldtitels ITU long distance triatlon misschien één van de grootste underdogs geweest aller tijden in de triatlonsport, maar toch was de carriere van de Zwitserse triatlete Caroline Steffen met twee zilveren medailles in Hawaii en 42 overwinningen in 85 races een absoluut succes. Na net geen 20 jaar triatlon kondigt Xena, zoals haar bijnaam luidde, haar afscheid aan. De 43-jarige triatlete is ondertussen moeder van 2 kinderen en vindt het welletjes geweest. “Ik voel dat het tijd is om dit hoofdstuk van mijn leven af te sluiten en mijn pro triatlon carriere te beëindigen. Het was geweldig en ik heb zoveel meer bereikt dan ik ooit had kunnen dromen,” aldus Xena.

Ze zal wellicht altijd herinnerd worden als de triatlete die in 2010 tweede werd in Hawaii op het WK Ironman achter wereldtopper Mirinda Carfrae en die twee jaar later haar arm uitstak naar de wereldtitel maar in de laatste kilometers voor Alii Drive nog door Leanda Cave voorbij werd gegaan en opnieuw tweede werd in Kona. Ze had toen al twee ITU-wereldtitels op zak, zou ook Challenge Roth winnen en talloze Ironman en andere races. Tussen 2010 en 2019 deed ze 85 wedstrijden als pro-triatlete en daarvan kon ze bij de helft de winst pakken. Ze begon als competitiezwemster maar stapte in 2002 als juniore over naar de triatlonsport. Ze ruilde Zwitserland de afgelopen jaren voor Gold Coast in Australië waar ze trouwde met triatleet en tegenwoordig commentator Pete Murray. Samen met hem kreeg ze in 2018 zoon Xander en recent ook dochter Skylar.