Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympisch kampioen triatlon test tijdritfiets in Eindhovense windtunnel, veel reacties op fiets-positie
Kristian Blummenfelt test zijn tijdritpositie in de windtunnel van de Universiteit in Eindhoven (foto: Kristian Blummenfelt RR)
Extra

Olympisch kampioen triatlon test tijdritfiets in Eindhovense windtunnel, veel reacties op fiets-positie

De Noorse triatleet Kristian Blummenfelt, olympisch kampioen triatlon in Tokyo afgelopen jaar, lijkt zijn pijlen volledig te richten op de long distance triatlons dit jaar en dan met name het WK Ironman in Kona in oktober. Blummenfelt trok deze week drie dagen naar Nederland om er in de windtunnel van de Technische Universiteit in Eindhoven aan zijn fietspositie te werken. De foto die Kristian postte op zijn Instagram leverde alvast heel wat reacties op. Volgers stellen zich vooral vragen over de erg naar voor gerichte positie van Blummenfelt.

Op de momentopname op Instagram zien we Kristian Blummenfelt die met zijn achterwerk bijna loodrecht boven de trapas zit, heel erg naar voor geschoven op een zadel dat ook al een merkwaardige set-up heeft gekregen op zijn Giant Trinity. Vooraan kiest Blummenfelt voor een hoge cockpit, met de handen voor het gezicht. Maar dat is mogelijk ook de enige werkbare oplossing voor de Noor met het stevige bovenlijf. Natuurlijk blijft zo’n foto een momentopname en er zullen ongetwijfeld veel meer posities getest zijn in de windtunnel.

Kristian Blummenfelt reageerde overigens met een mooie comeback op een opmerking van een volger. “Heb je je fiets buiten nog goed onder controle als je zo ver naar voor leunt?” vraagt Ironman-triatleet Tristan Pawlak zich af. Waarop Blummenfelt mooi reageerde “Is Kona niet gewoon rechtdoor voor het grootste gedeelte?”

In een eerdere post op Instagram is ook al te zien hoe Blummenfelt zijn loopinspanningen testte in Bergen in Noorwegen: