Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste WK esports triatlon in 2022 met Arena Games in 3 landen, Grand Final in Singapore
Het WK Esports triatlon in 3 landen (foto: Super League Triathlon)
Multisports

Eerste WK esports triatlon in 2022 met Arena Games in 3 landen, Grand Final in Singapore

Super League Triathlon en World Triathlon organiseren in 2022 voor het eerst samen de allereerste wereldkampioenschappen esports triatlon, ook wel bekend als de Arena Games, indoor triatlons waarin Marten Van Riel in 2021 nog de zege pakte in Londen en Rotterdam. Dinsdag maakten de twee organisaties bekend dat het gloednieuwe WK in 3 landen wordt gehouden, met manches in Duitsland, Engeland en een Grand Final in Singapore, vlak voor de start van de WTCS triatlons van 2022. Zo gaan de indoor triatlons naadloos over in het reguliere triatlonseizoen voor de pro-triatleten.

Het opvallende nieuws is dat Rotterdam er niet meer bij is, hoewel de Nederlandse stad in 2020 en 2021 twee succesvolle edities van de Arena Games verwelkomde. Londen is er wel opnieuw bij. Vorig jaar schreef de Belgische triatleet Marten Van Riel beide wedstrijden in Rotterdam en Londen op zijn naam. Of Marten mee zal spelen voor de wereldtitel esports is nog onduidelijk en hangt af van hoe zijn uiteindelijke programma er uit zal zien.

Munchen, Londen en Singapore

Het concept van de Arena Games blijft hetzelfde. De triatleten zwemmen in een binnenzwembad en langs de kant staan de fietsen op powertrainers opgesteld en loopbanden voor het looponderdeel. Fietsen en lopen gebeurt op het virtuele Zwift platform. De wereldkampioenschappen esports 2022 starten op 9 april met de Arena Games in Munchen, in de Olympia-Schwimhalle. Twee weken later, op 23 april, is er de tweede manche in het London Aquatics Center. Op 7 mei wordt de Grand Final gehouden in Singapore en wordt bekend wie de allereerste wereldkampioen esports triatlon is.

Door die timing vloeien de Arena Games naadloos over in het reguliere triatlonseizoen. De eerste World Triathlon Championships Series staat gepland op 14 en 15 mei in Yokohama, Japan. Veel triatleten zullen ongetwijfeld van Singapore doorreizen naar Japan.