Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck begint in maart aan triatlon-seizoen met hopelijk 2 Ironman WK’s
Triatleet Pieter Heemeryck checkt zijn Scott-fiets (foto: Robrecht Paesen RR)
Nieuws

Pieter Heemeryck begint in maart aan triatlon-seizoen met hopelijk 2 Ironman WK’s

Domo-Scott triatleet Pieter Heemeryck heeft het eerste deel van zijn triatlonprogramma voor 2022 bekendgemaakt. “Nog één maand tot ik mijn seizoen aftrap,” zegt Pieter Heemeryck, die recent terugkeerde naar zijn voormalig coach en daarmee afscheid nam van Frederik van Lierde. De ‘Pierre’ begint eraan op 6 maart met de 70.3 Ironman Dubai. In zijn Instagrampost heeft Pieter het over “Chasing Kona”, waarmee hij duidelijk maakt dit seizoen alles te richten op het WK op Hawaii, waarvoor hij zich nog wel moet plaatsen. Misschien kan dat met een topprestatie op het eerste WK Ironman van 2022 in St-George.

https://www.instagram.com/p/CZoQtkBrtMS/

Heemeryck start zijn eerste race op 6 maart met Ironman 70.3 Dubai. Een maand later staat Challenge Salou (3 april) op het programma. Deze twee Middle Distances vormen dus zijn ‘warming-up’ voor het WK Ironman (7 mei). Slechts twee weken na deze Long Distance zal Heemeryck aan de start staan van Challenge Family The Championship in Samorin. In 2019 pakte Heemeryck in deze zelfde race een tweede plek na een spannende strijd met Sebastian Kienle, die uiteindelijk won.

Square banner van paarse Scott Pursuit loopschoen ideaal voor triatleten op 3athlon.be

Het programma van Heemeryck telt tot nu toe dus slechts één Ironman: het WK in St. George. Met twee WK’s in één jaar zou Heemeryck zich dus ook daar kunnen plaatsen voor de wedstrijd op Hawaii in oktober. Dat zal echter betekenen dat hij hele hoge ogen moet gooien in het sterkst mogelijke startveld. Mocht Heemeryck er in St. George nog niet in slagen zijn ticket voor Hawaii te claimen, zal hij ongetwijfeld later in 2022 uit ‘noodzaak’ een extra Ironman aan het programma toevoegen.

“Gezond, gemotiveerd en klaar voor een frisse start”, sluit Heemeryck de aankondiging af.