Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Pieter Heemeryck verlaat coach Van Lierde en trekt terug naar het oude nest
Pieter Heemeryck in de 70.3 Ironman van Dubai in 2021 (foto: 3athlon.be/Bobby Paesen)
Nieuws

Triatleet Pieter Heemeryck verlaat coach Van Lierde en trekt terug naar het oude nest

Triatleet Pieter Heemeryck heeft maandag aangekondigd dat hij na een jaar alweer afscheid neemt van zijn coach Frederik Van Lierde. De wereldkampioen Ironman van 2013 was sinds januari 2021 de trainer van Pieter Heemeryck, maar het 2021 seizoen werd door verschillende reden geen succes voor Heemeryck. De Belgische topatleet trekt nu terug naar het oude nest. Hij gaat opnieuw trainen bij Lubos Bilek, de Tsjechische succescoach. Dat verklaart meteen ook waarom zijn eerste trainingkamp van 2022 in het Tsjechisch Srni plaatsvond.

“Ik ben zeer dankbaar voor de steun en het vertrouwen van Frederik Van Lierde het afgelopen jaar,” vertelt Pieter. “Frederik, bedankt voor alle hulp en advies. We houden zeker contact. Maar het is tijd voor een nieuw begin, met waarschijnlijk mijn laatste coach uit mijn carriere. De laatste 2 weken voelden als thuiskomen. Bedankt aan Lubos om me opnieuw op te nemen in de squad. Het is tijd om nieuwe herinneringen te maken,” aldus Pieter. Het doel van de Domo-Scott triatleet blijft hetzelfde als hiervoor: kwalificatie voor het WK Ironman in Kona.

https://www.instagram.com/p/CY0-qelIAWP/