Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische duatleet zet in Monaco tweede snelste looptijd ooit neer op 5 km
Arnaud Dely loopt naar een snelle 13'48 in de Monaco Run (foto: Instagram Arnaud Dely RR)
Multisports

Belgische duatleet zet in Monaco tweede snelste looptijd ooit neer op 5 km

De Belgische topduatleet Arnaud Dely heeft in de Monaco Run met 13’48 de tweede snelste Belgische looptijd ooit over 5.000 meter stratenlopen neergezet. Dely is vooral bekend als triatleet en duatleet, al heeft hij zich de laatste twee jaar voornamelijk toegelegd op de duatlonsport. In 2021 pakte hij twee keer brons, op het EK in Targu Mures en op het WK in Aviles, en dat in zijn eerste jaar bij de elites. Begin 2021 werd hij ook al vijfde op het BK veldlopen én begin dit jaar zette hij de vijfde Belgische tijd ooit neer op een 10 km stratenloop in Valencia.

Eind 2020 postte Arnaud Dely op Instagram al een 5 km aan 13’28, maar daarop kwam heel wat reactie over de incorrecte GPS-afstand. Deze keer zat er mogelijk ook een tijd dichtbij de 13’30 in, want de aanvangsfase van de 5.000 meter in de Franse mini-staat verliep eerder traag. Pas toen Arnaud Dely zich na 3 km aan kop zette, ging het tempo echt de hoogte in. In de absolute slotfase moest de Belgische duatleet nog drie atleten voor zich dulden. De Deen Axel Vang Christensen, Europees juniorenkampioen in het veldlopen, won de Monaco Run in 13’42. Zes seconden later werd Arnaud Dely knap vierde. Zijn prestatie is des te indrukwekkender omdat Arnaud in volle winter nog in opbouw is naar het duatlonseizoen én dat hij naast de looptrainingen ook de focus legt op de fietstrainingen.

Tweede snelste Belg ooit

Arnaud Dely was in Monaco alleszins goed voor de tweede snelste Belgische tijd ooit op 5.000 meter stratenlopen. Het record is met 13’19 nog altijd in handen van Robin Hendrix in de BoClassic in Bolzano in 2020. In de Monaco Run werd overigens in 2020 een wereldrecord gelopen op 5.000 meter. De Oegandees Joshua Cheptegei klokte toen af op 12’51. De volgende wedstrijd van Dely is in België. Zondag 20 februari loopt hij de Cross Cup in Hannuit.

Uitslag Monaco Run 2022