Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toptriatleten tegen jonge beloftes in seizoensopener in Diksmuide
Jonie Vanhoutte won in maart2020 de eerste sprinttriatlon van Diksmuide (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Toptriatleten tegen jonge beloftes in seizoensopener in Diksmuide

De triatlonwinter heeft lang genoeg geduurd en dus kijken we met veel plezier uit naar de eerste triatlon van het seizoen. Diksmuide krijgt de eer om zondag 6 maart het triatlonseizoen te openen, met een sprinttriatlon waarbij er ’s ochtends nog in binnenbad wordt gezwommen. Nadien volgt op basis van de zwemtijden het fietsen en het lopen. In 2020 was het de eerste en meteen laatste triatlonwedstrijd die voor de Covid-19 pandemie kon doorgaan, toen in Flandrien-omstandigheden. Nu lijkt het een eerder zonnige wedstrijd te worden, met 111 triatleten aan de start.

Titelverdedigster is zwanger

Een opvallend feit: de dames maken meer dan 20% van het deelnemersveld uit. Dat is wel eens anders. Zondag zijn ze met 22, met Kaat Van Eynde en Lies Vermont als topfavorietes. Want de titelverdedigster van 2020 is er niet meer bij. Zegekampioene Jonie Vanhoutte kijkt dit jaar uit naar een heel andere overwinning. Ze is in blijde verwachting van haar eerste kindje. Kaat en Lies mogen in Diksmuide vooral concurrentie verwachten van youngsters Vera Van Dycke, Emma Cottenie en Anne-Sophie Geentjens.

Sven Vandenbroucke en Pamphiel Pareyn tegen de youngsters

Bij de mannen staan er ook een paar kleppers aan de start, met onder andere Sven Vandenbroucke, Pamphiel Parey, Dries Demeulenaere en Remco Verbelen. Maar ook hier is het uitkijken naar een paar beloftevolle jeugdatleten zoals Victor Desender, Tuur Haeverans, Jens Smolders, Vince Van de Poel, Quinten Caems en Wout Ghielens.

Zwemmen in binnenbad

De sprinttriatlon van Diksmuide start vanaf 9u30 met de verschillende startwaves voor de 500 meter zwemmen in het binnenzwembad van Diksmuide. Om 13 u. wordt gestart met 20 km fietsen, met de snelste zwemmer als eerste starter en de rest vervolgens op basis van de verschillen in het zwemmen. De 20 km fietsen wordt gevolgd door 5 km lopen. Op 3athlon.be krijg je zondag een uitgebreid verslag en de resultaten van de seizoensopener.

Volledige kalender 2022

In België is de triatlon van Diksmuide de enige duursport-wedstrijd, al vind je ons zondag ook op de Westmalle Naturarun in het Kempische Zoersel, waar naast de natuurloop ook een gravelride plaatsvindt. In Nederland staan er een aantal cross-duatlons op het programma, onder andere in Waalwijk waar ook wat Belgen aan de start staan.

Andere wedstrijden, ook voor de volgende weken, vind je in onze gloednieuwe kalender die we samen met Go Dare ontwikkeld hebben. Je kan de kalender via de website van 3athlon.be raadplegen. Voor je smartphone moet je eerste de Go Dare app downloaden.