Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie op drie: Sandra Schenkel pakt opnieuw Spaanse duatlonzege
Start van de duatlon Herrera met Sandra Schenkel met nr 1 in het midden (foto: Sandra Schenkel RR)
Duathlon

Drie op drie: Sandra Schenkel pakt opnieuw Spaanse duatlonzege

De Belgische duatlete Sandra Schenkel blijft haar vroege goeie vorm doorzetten, want dit weekend won ze al voor de derde keer dit jaar een duatlon. Deze keer was Sandra de snelste in de duatlon van Herrera, de tweede manche van het duatloncircuit van Andalusië. Met twee overwinningen op rij in het circuit en met drie op drie in totaal meldt Sandra Schenkel zich steeds nadrukkelijker als één van de favorietes op het Spaans kampioenschap supersprint duatlon en relays volgende week.

Met twee in de aanval

Duatlete Sandra Schenkel tussen nummers 2 en 3 in de duatlon van Herrera
Duatlete Sandra Schenkel tussen nummers 2 en 3 in de duatlon van Herrera (foto: Sandra Schenkel RR)

Sandra Schenkel zat in de eerste 5 km lopen al goed mee voorin, maar door een slechte wissel moest ze in de achtervolging op de fiets. Toen ze bij Sonsoles Panadero kwam, gingen de twee samen in de aanval. Na 20 km fietsen bleek het voor de overwinning te gaan tussen de Belgische en de Spaanse. Ondanks een nieuwe mindere wissel bleek Sandra Schenkel de snelste loopster. Ze pakte haar derde seizoenszege in 1u00’26 en pakt nog driekwart minuut op Panadero. De Spaanse duatlete werd tweede in 1u01’13. De derde plaats ging naar Raquel Hernandez in 1u02’16

“Nog werk aan de wissels”

Sandra Schenkel was blij met de overwinning, maar zag nog werkpunten. “Ik ben blij met mijn tweede overwinning in het Andalusisch duatloncircuit op dit bochtige parcours. Mijn eerste wissel ging heel slecht en ook mijn tweede wissel was niet goed. We weten waarop te werken de komende week,” vertelt Sandra. Volgende week staat een volgende belangrijke duatlon op het programma. “Ik kijk uit naar het Spaans kampioenschap supersprint duatlon volgende week. Er staan ook verschillende relay wedstrijden op het programma. Dat wordt een feestje in La Nucia,” aldus Sandra.

Uitslag Duatlon Herreras 2022