Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldrecord 70.3 Ironman dan toch voor Marten Van Riel, bevestigd door Ironman
Triatleet Marten Van Riel met het nieuwe wereldrecord van 3u26'06 op de 70.3 Ironman (foto: Ironman)
Nieuws

Wereldrecord 70.3 Ironman dan toch voor Marten Van Riel, bevestigd door Ironman

De Belgische triatleet Marten Van Riel is na zijn indrukwekkende overwinning in de 70.3 Ironman Dubai dan toch de houder van het nieuwe wereldrecord 70.3 Ironman. Dat heeft Ironman Europe dinsdag bevestigd op sociale media. Eerder brachten we al het bericht dat Marten Van Riel een veertigtal seconden te kort kwam om de besttijd van Kristian Blummenfelt uit de 70.3 Ironman Bahrein te kloppen. Marten claimde zelf al het wereldrecord omdat het fietsparcours van Bahrein meer dan 4 km korter was dan Dubai en dat wordt nu dus door Ironman bevestigd.

Nieuwe wereld besttijd: 3u26’06

Vanaf vandaag kunnen we dus stellen dat 3u26’06 de nieuwe wereld besttijd is op de 70.3 Ironman triatlon en dat record is dus in handen van een Belg. In zijn altijd vrolijke stijl vond Marten het in ons interview eerst nog genant dat hij meeging in de vibe aan de finish rond het “new world record” wat afgeroepen werd aan de aankomst. Marten werd op die manier zelfs het mikpunt van wat lacherige plaagstootjes van collega-triatleten zoals Vincent Luis en Aaron Royle. Die postten Instagram stories over hoe Marten voor de wedstrijd vergeten was om Wikipedia te checken over de exacte wereldrecord tijd enzo veel meer leuks.

Herbekijk interview met Marten

Maar nu krijgt de Belgische triatleet zijn grote gelijk en staat zijn 3u26’06 als effectief wereldrecord op de tabellen. Marten zelf zal er niet van wakker liggen. En zoals hij in ons interview zei, kijkt hij er nu al naar uit om de rechtstreekse confrontatie met Blummenfelt opnieuw aan te gaan. Herbekijk hieronder het interview dat we met Marten hadden na de winst in Dubai: