Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blummenfelt over 70.3 Ironman Dubai: “Niet de dag waarop ik had gehoopt”
De Noorse triatleet Kristian Blummenfelt tijdens het fietsonderdeel van de 70.3 Ironman Dubai (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Blummenfelt over 70.3 Ironman Dubai: “Niet de dag waarop ik had gehoopt”

Olympisch kampioen Kristian Blummenfelt was de gedoodverfde favoriet voor de winst in de Ironman 70.3 Dubai, maar de Noor kwam uiteindelijk ‘slechts’ als tiende over de streep. Terwijl onze landgenoot Marten van Riel de winst opstreek en daarmee Blummenfelt’s wereldrecord verbrak, beleefde Blummenfelt achterin het veld een zware race. Op Instagram laat hij weten dat het – logischerwijs – niet de dag was waarop hij had gehoopt.

“Kon vanaf het begin niet vooraan meedoen”

“Dit was niet de seizoensopener waar ik zo naar uit keek”, aldus Blummenfelt op Instagram. “Ik kon vanaf het begin niet voorin het veld meedoen.” Na een waanzinnig jaar in 2021 waarin hij onder andere olympisch kampioen werd, World Triathlon World Champion, de WTCS race in Yokohama won, de World Cup in Lissabon én het wereldrecord Ironman verbrak dankzij een fenomenale race in Cozumel, begon Blummenfelt 2022 dus een stuk minder rooskleurig. Al na het eerste onderdeel kwam de Noor op een minuut achterstand te staan. Dat is op zijn minst opvallend voor een atleet die normaal gesproken op de korte afstand voorin het veld meezwemt.

Looptijd 5 minuten trager dan Van Riel

Op Instagram laat Blummenfelt weten dat hij moeite had met het zwemmen en daardoor de eerste groep miste. Hij moest daardoor extra hard werken tijdens de eerste helft van het fietsen, maar slaagde er alsnog niet in om de kopgroep bij te benen. Alsof de atleet al niet genoeg pech had, reed hij na 60 kilometer ook nog eens lek.

Ook tijdens het lopen slaagde Blummenfelt er niet in om een lekker ritme te vinden. Zo liep de Noor, die normaal gesproken bekend staat om zijn sterke looponderdeel, 1:13:39 uur op de halve marathon. Terwijl dit in eerste instantie misschien als een mooie tijd klinkt, was Blummenfelt met deze looptijd ruim vijf minuten langzamer dan Van Riel.