Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joris Basslé enige Belgische triatleet in A-finale bij de mannen in indoor triatlon van Lievin
Start van de tweede halve finale bij de mannen met Joris Basslé in Lievin (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Joris Basslé enige Belgische triatleet in A-finale bij de mannen in indoor triatlon van Lievin

Bij de mannen was er iets minder Belgische weelde in de indoor triatlon in Lievin voor de European Cup triatlon. Peter Denteneer greep net naast een halve finale plaats in de herkansingen en Jorre Van De Weyer werd gediskwalificeerd. Stef Corthouts werd al vroeg uitgeschakeld. Zo bleven alleen Tuur Lemmens en Joris Basslé over. Alleen die laatste kon zich na een knappe race plaatsen voor de A-finale en dus een top-12 plaats in de eerste Europabeker triatlon van het seizoen.

In de eerste halve finale kwamen er geen Belgen aan de start en dus was het wachten op de tweede halve finale met onder andere meervoudig wereldkampioen Vincent Luis. Onze landgenoot Joris Basslé was niet onder de indruk van de Fransman en pakte de kop in het zwemmen. In het fietsen kregen we vooraan 7 atleten en dan kwam het aan op de 1.000 meter lopen. Basslé liep een tijdje in derde positie vlak achter Vincent Luis, ging nog voorbij de wereldtopper en werd zo knap tweede in de halve finale, met rechtstreekse kwalificatie voor de A-finale.

In de derde halve finale probeerde Tuur Lemmens zich te plaatsen voor de A-finale. Hij was duidelijk de snelste zwemmer, de vierde halve finale overigens waarin een Belgische triatleet als eerste uit het bad kwam. Maar ook in deze laatste halve finale kwam alles samen. Tuur liep nog sterk maar zag 6 koplopers die te snel waren. Uiteindelijk werd het een 8ste plaats en een ticket voor de B-finale.

De A-finale bij de mannen start om 20u55. Deze spectaculaire supersprint wordt om 20u35 vooraf gegaan door de A-finale bij de vrouwen met Jolien Vermeylen en Valerie Barthelemy.