Twee Belgische triatletes in A-finale European Cup Indoor Triatlon Lievin
Spectaculaire indoor triatlon in Lievin (foto: 3athlon.be)
Nieuws

In het Franse Lievin wordt zaterdag de eerste triatlon van het Europe Triathlon seizoen gehouden, met een spectaculaire indoor triatlon in het plaatselijke atletiekstadion, met centraal een groot binnenzwembad dat speciaal voor deze European Cup triatlon geplaatst is. In de halve finales lieten de Belgische triatletes van zich spreken. Jolien Vermeylen en Valerie Barthelemy kwalificeerden zich voor de A-finale. Hasse Fleerackers miste de kwalificatie voor de B-finale op een haar.

Jolien Vermeylen won de eerste van drie halve finales. Ze was de snelste zwemmer in de 150 meter zwemmen, maar zag de rest in de 3 km fietsen terugkomen. In de 1.000 meter lopen, ging Jolien overtuigend aan de leiding. Ze won de eerste halve finale zonder al te diep moeten gaan en dwong een rechtstreeks ticket voor de A-finale af, waar ze vorig jaar nog tweede van de B-finale werd. In de tweede halve finale zagen we de jonge Hasse Fleerackers, die via de herkansingen de halve finale bereikte. Ze greep na een mooie race net naast een ticket voor de B-finale.

Valerie Barthelemy ging vlot aan de leiding in de derde halve finale en kwam met 4 seconden vorosprong uit het water. Op de fiets ging de Belgian Hammer, één van de topfavorietes voor de zege in Lievin, er hard vandoor. Ze pakte bijna een ronde op de rest van de vrouwen op de piste van 200 meter. In het lopen kon ze dan ook haar krachten wat sparen met een voorsprong van 16 seconden. In de slotfase kwamen Lisa Tertsch en Iona Miller haar nog voorbij, maar met een derde plaats was rechtstreekse kwalificatie voor de A-finale een feit.

De A-finale met 12 triatletes, mét Jolien Vermeylen en Valerie Barthelemy, wordt zaterdagavond om 20u35 gehouden, ook dan met 300 meter zwemmen, 3 km fietsen en 1 km lopen. Je kan de races live volgen op Triathlonlive.tv. Vanaf 19 u. staan ook de halve finales bij de mannen op het programma, met onder andere Tuur Lemmens, Joris Basslé, Jorre Van De Weyer en Peter Denteneer.