Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zes seconden beslissen over winst en verlies in zwemloop Maaseik
Wout Van Nuffelen loopt aan de leiding van de zwemloop van Maaseik (foto: Sven Klerkx RR)
Multisports

Zes seconden beslissen over winst en verlies in zwemloop Maaseik

De zwemloop van TrisportMnK in Maaseik leverde zaterdag een erg spannende race op waarin jong triatlontalent Wout Van Nuffelen het nipt haalde van Leo Michel. Uiteindelijk bedroeg het verschil na 500 meter zwemmen en 4.000 meter lopen slechts zes seconden. Bij de dames was het ook aan de jeugd want de eerste twee plaatsen gingen naar een Jeugd A-triatlete…

Met meer dan 150 deelnemers over alle reeksen was de zwemloop in Maaseik een succes. In de open reeks startten zoals elk jaar wat toppers, waarbij TrisportMnK vooral uitkeek naar plaatselijke favorieten Jelle Clijsters en Maarten Christis. Die deden het erg goed, maar moesten de duimen leggen tegen jongeren Van Nuffelen en Michel.

Justin Steenkamp pakt uit met 5’40

Leo Michel, Wout Van Nuffelen en Jelle Clijsters op het podium van de zwemloop van Maaseik (foto: Sven Klerkx)
Leo Michel, Wout Van Nuffelen en Jelle Clijsters op het podium van de zwemloop van Maaseik (foto: Sven Klerkx RR)

In de 500 meter zwemmen had de Nederlandse junior Justin Steenkamp de lat hoog gelegd met een imposante 5’40. Die inspanning zou hij later in het lopen bekopen en meer dan een achtste plaats zat er voor Justin niet in. Wout Van Nuffelen zette de tweede zwemtijd neer, op 18 seconden van de Nederlander. Maarten Christis was derde met een tijd van 6’02, ex aequo met Leo Michel.

Door de kleine verschillen werd het een spannend loopnummer. Wout Van Nuffelen bleek het beste gedoseerd te hebben. Hij hield nog net zes seconden over op Leo Michel om de overwinning te pakken. Jelle Clijsters, die 19 seconden trager zwom dan Maarten Christis, ging nog op en over Maarten in het lopen en werd derde op 21 seconden van Wout. Christis werd vierde voor Steven Eyckmans, die met de snelste looptijd van 13’19 nog heel wat plaatsen goedmaakte.

Charlotte Penneman beslist zwemloop in het lopen

Podium bij de vrouwen op de Zwemloop van Maaseik met Femke Scheepers, Charlotte Penneman en Sarah Verjans (foto: Sven Klerkx RR)
Podium bij de vrouwen op de Zwemloop van Maaseik met Femke Scheepers, Charlotte Penneman en Sarah Verjans (foto: Sven Klerkx RR)

Bij de dames pakten een aantal jonge talenten uit met snelle zwemtijden. Hannah Chauveheid tikte als eerste aan na 6’16, twee seconden sneller dan Kyanie Blom. Maar ook Femke Scheepers en Charlotte Penneman zwommen sterk en volgden na respectievelijk 6’30 en 6’44. Charlotte Penneman had de beste loopbenen en liep in 21’46 naar de overwinning. De Jeugd A-atlete was uiteindelijk 44 seconden sneller dan haar collega Femke Scheepers. Sarah Verjans liep nog naar de derde plaats voor Hannah Chauveheid.

Felle strijd bij de jeugd

In de andere jeugdreeksen kregen we ook mooie battles voor de overwinning. Miel Dejaegher en Jinthe Peenen wonnen bij de 6- en 7-jarigen. Bij de 8- en 9-jarigen pakten Benjamin Leysen en Rozanne Cuyves de overwinning. Winst was er bij de 10- en 11-jarigen voor Julian Pozimski en Bieke Bonroy. Bij de Jeugd C, de 12- en 13-jarigen, ging de zege naar broer en zus Chauveheid. Thimoty haalde het voor Violette. En bij de Jeugd B, de 14- en 15-jarigen, liepen Ties Geraedts en Amelie Pierlot naar de overwinning.

Uitslagen TrisportMnK Zwemloop Maaseik 2022

Foto-album van Sven Klerkx van de Zwemloop Maaseik

TrisportMnk Zwemloop 2022 - MyAlbum