Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
President Asia Triathlon 2 jaar geschorst na zelfmoord Zuid-Koreaanse triatlete
De Zuid-Koreaanse Choi Suk Hyeon aan het lopen in een triatlon. In 2020 pleegde ze zelfmoord (foto: World Triathlon RR)
Nieuws

President Asia Triathlon 2 jaar geschorst na zelfmoord Zuid-Koreaanse triatlete

Justin Sukwon Park, voorzitter van Asia Triathlon, is voor twee jaar geschorst wegens het schenden van de ethische code van World Triathlon, naar aanleiding van de zelfmoord van de Zuid-Koreaanse triatlete Choi Suk-Hyeon in 2020. Choi Suk-Hyeon pleegde zelfmoord na jarenlange pesterijen van coaches. Het werd al vrij snel duidelijk dat er sprake was van stelselmatig psychologisch misbruik en ook dat meerdere betrokken personen daar te weinig aan hadden gedaan.

Het nieuws volgt nadat vorig jaar al bleek dat de voormalige fysiotherapeut en ook de toenmalige teammanager een gevangenisstraf kregen opgelegd voor hun rol in dit menselijk drama. Suk-Hyeon werd niet alleen getreiterd door coaches en staf, maar ook door ploeggenoten.

Naast Sukwon Park worden er meerdere mensen geschorst, waaronder Korea Triathlon Federation Secretary General Jae-Keun Lee, Korea Triathlon Federation Business Operations Manager Woo-Kyong Ki en Korea Triathlon Federation Deputy Secretary Genearl Yonghu Jeon, allemaal vanwege het schenden van de ethische code van World Triathlon.

Het wordt Park voornamelijk zwaar aangerekend dat hij het heeft nagelaten om World Triathlon in te lichten over de misstanden. Daarnaast heeft Park volgens World Triathlon gefaald in het verzekeren van de rechten van atleten, die nu niet werden gerespecteerd en verdedigd.

Heb je vragen rond zelfdoding, bel dan 1813 of surf naar zelfmoord1813.be