Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jarne Ameye klopt topfavorieten in Veloopzwem Triatlon in De Haan, Maaike Ryngaert pakt eerste zege
Jarne Ameye wint Veloopzwem in De Haan (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jarne Ameye klopt topfavorieten in Veloopzwem Triatlon in De Haan, Maaike Ryngaert pakt eerste zege

Triatleten Jarne Ameye en Maaike Ryngaert hebben de 38ste Veloopzwem in De Haan gewonnen en dat was voor allebei een premiere, hun allereerste overwinning in hun triatlon-carriere. Jarne Ameye rekende met een snel loopnummer af met topfavoriet Sven Vandenbroucke en pakte een verrassende maar niet minder verdiende overwinning. Maaike Ryngaert haalde het bij de vrouwen, ook al in het lopen, van de andere favoriete Kaat Van Eynde.

Maaike Ryngaert klopt Kaat Van Eynde

Maaike Ryngaert wint de Veloopzwem in De Haan bij de vrouwen (foto: 3athlon.be)
Maaike Ryngaert wint de Veloopzwem in De Haan bij de vrouwen (foto: 3athlon.be)

Van Eynde was zoals te verwachten de snelste zwemmer in binnenbad ’s ochtends. Kaat legde de 500 meter af in 6’51. De vrouwen mochten niet bij de mannen stayeren en zo moest Kaat Van Eynde de 29 km met de felle wind in de polders alleen afleggen. In de slotronde kreeg ze het gezelschap van twee achtervolgsters: Shana Pollentier en Maaike Ryngaert. De triatlete van Lentriac bleek duidelijk de sterkste in het lopen. Na een aantal age group overwinningen pakte Maaike Ryngaert haar allereerste triatlonzege in 1u30’55. Kaat Van Eynde werd tweede in 1u34’32. Shana Pollentier werd derde voor Mariska Breyne en Ilse Lemahieu.

Bij de mannen had eerstejaarsjunior Thomas Debecker met 5’30 de snelste zwemtijd neergezet. In de namiddag begon hij als leider aan de drie ronden fietsen, maar hij zag al snel de andere favorieten voorbij komen. Vooraan kregen we een paar mooie waaiers, met Sven Vandenbroucke en Hans Van den Buverie die de wedstrijd hard maakten. De twee gingen er in de slotronde alleen vandoor en zetten de rest van de kopgroep op een halve minuut.

Jarne Ameye snelste loper

Giani Vanden Broucke feliciteert Jarne Ameye met zijn overwinning in de Veloopzwem van De Haan (foto: 3athlon.be)
Giani Vanden Broucke feliciteert Jarne Ameye met zijn overwinning in de Veloopzwem van De Haan (foto: 3athlon.be)

Vandenbroucke liep al snel weg van Hans Van den Buverie, die voor de negende keer in 38 Veloopzwem triatlons de beste fietstijd noteerde. Maar het gevaar kwam uit de achtergrond. Jarne Ameye dichtte het gat met Vandenbroucke en ging bij het ingaan van de tweede ronde op en over de winnaar van de triatlon van Diksmuide eerder dit seizoen. Ook Giani Vanden Broucke kwam nog voorbij zijn bijna-naamgenoot. Het verschil met Ameye bleef constant rond 10 seconden draaien.

Ameye zakte ondanks de 8,6 km lopen niet meer in en pakte zijn allereerste triatlonzege ooit. Een paar dagen geleden werd hij nog maar net 20. Jarne Ameye won de 38ste Veloopzwem in 1u13’56. Zes seconden later pakte Giani Vanden Broucke de tweede plaats. En na zijn tweede plaats in 2019 pakte Sven Vandenbroucke als derde opnieuw een podiumplaats. Milan Verschaeve werd vierde en Joachim Wera startte het seizoen sterk met een vijfde plaats.

Uitslag 38ste Veloopzwem De Haan