Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Belgisch record, wel mooie tiende plaats voor Arnaud Dely in Villa de Laredo
Duatleet Arnaud Dely loopt in Spanje naar een 10de plaats op de 10 km stratenloop van Villa de Laredo (foto: Instagram Arnaud Dely RR)
Multisports

Geen Belgisch record, wel mooie tiende plaats voor Arnaud Dely in Villa de Laredo

Onze olympische marathontopper Bashir Abdi mag nog even op zijn twee oren slapen, zijn Belgisch record op de 10.000 meter stratenlopen blijft voorlopig overeind. Topduatleet Arnaud Dely deed zaterdag een waardige poging om het Belgisch record te breken op de 10 km in het Spaanse Villa de Laredo. Tot halfweg zat een lage 28 en zelfs een sub-28 er nog in, maar Arnaud moest de snelle koplopers, met de Ehtiopiër Chimdessa Debele Gudeta die in een snelle 27’23 de winst pakte, laten gaan. Na een lange solorace werd het nog wel een knappe tiende plaats in 28’42. Dat is een stuk boven het record van Bashir Abdi en ook 20 seconden trager dan zijn eigen persoonlijk record (28’22).

“Nu focus op duatlon”

Arnaud Dely had een goeie loopwinter, met nieuwe PR’s op de 5.000 en 10.000 meter stratenlopen en twee weken geleden deed hij het ook uitstekend in de internationaal sterkbezette Cross Cup veldloop in Hannuit. Maar vanaf nu gaat de bronzen-medaille winnaar van het EK en WK duatlon in 2021 zich weer volledig richten op lopen én fietsen. “Het was een mooie ervaring in Laredo,” vertelt Arnaud. “Maar ik kon de eerste groep niet volgen en dan werd het na 3 km een zware solo-race. Ik kwam halfweg nog voorbij aan 13’53, maar ik kon het tweede deel niet harder lopen. Geen excuses, weer iets om harder aan te werken. Vanaf nu gaat de focus opnieuw op de duatlon,” aldus Arnaud.