Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Australië krijgt dan toch WK Multisport, in Townsville in 2024
Triatleten verzamelen op het strand voor de start van het Townsville Triatlon Festival (foto: Townsville Tri Festival RR)
Duathlon

Australië krijgt dan toch WK Multisport, in Townsville in 2024

World Triathlon heeft aangekondigd dat het wereldkampioenschap multisport, met duatlon, cross-duatlon, cross-triatlon en long distance triatlon, in 2024 dan toch naar Townsville in Australië gaat. Het evenement zou eigenlijk al in 2021 plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie kon het destijds niet georganiseerd worden. Het WK Multisport zal onder andere bestaan uit het WK Duatlon, het WK Long Distance triatlon, het WK Long-Distance Aquabike, het WK Aquathlon, het WK Cross Triatlon én het WK Cross Duatlon.

“We kijken er heel erg naar uit om terug te keren naar Queensland nadat we het zo lang zonder onze evenementen in Australië moesten stellen,” vertelt World Triathlon President Marisol Casado. “De afgelopen jaren is Australië bijna een synoniem geworden voor triatlon. Daarbij heeft het laten zien een geweldige host te zijn voor triatleten, zo was Australië al eerder onderdeel van een paar geweldige prestaties met grote kampioenen. Dat we deze belangrijke races op één fantastische locatie kunnen houden, bleek al eerder een groot voordeel met zich mee te brengen voor atleten, publiek en media. Het stelt ons in staat om samen te komen en de sport te vieren. We kijken er enorm naar uit om in 2024 naar Townsville te gaan.”

Het eerste WK Multisport vond in 2017 plaats in Penticton, Canada. In 2018 verplaatste het festival zich naar Fyn, Denemarken. In 2019 gingen atleten de strijd met elkaar aan in Pontevedra, Spanje, terwijl het evenement in 2021 over verschillende landen verspreid werd vanwege het coronavirus. Aanvankelijk zou het volledige evenement tijdens Challenge Almere-Amsterdam plaatsvinden, maar uiteindelijk konden vanwege geldende coronamaatregelen alleen het WK Long Distance en het WK Aquabike in Nederland worden gehouden.

Dit jaar zal het WK Multisport gedeeltelijk in Slowakije en Roemenië plaatsvinden. In 2023 wordt er in Ibiza, Spanje, voor de WK-titels geracet.