Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw zege voor Hayden Wilde in Oceania Triathlon Cup, Hanne De Vet achtste
Hayden Wilde wint Oceania Triathlon Cup in Mount Maunganui (foto: Triathlon New Zealand)
Nieuws

Opnieuw zege voor Hayden Wilde in Oceania Triathlon Cup, Hanne De Vet achtste

De Nieuw-Zeelandse triatleet Hayden Wilde, partner van onze Belgische triatlete Hanne De Vet, heeft opnieuw een Oceania Triathlon Cup op zijn palmares geschreven met winst in de sprinttriatlon van Mount Maunganui. De bronzen medaille winnaar van de olympische triatlon in Tokio is al vroeg in vorm. Een week geleden won hij ook al de Oceania Triathlon Cup in New Plymouth. Na een 6de plaats in New Plymouth werd het dit weekend na een valpartij een achtste plaats voor Hanne De Vet in een spannende race die gewonnen werd door de verrassende Olivia Thornbury.

Valpartij bij Hanne De Vet

Hanne De Vet had een goed zwemnummer en kwam als 7de uit het water op 10 seconden van Eva Goodisson. In het fietsen was ze mee met de kopgroep van 8 triatletes, tot een andere triatlete haar achterwiel aantikte en Hanne onderuit ging. Vetje kon opnieuw op de fiets kruipen en het bleef gelukkig bij wat schaafwonden. Hanne liep nog naar de achtste plaats in 1u04’10. Vooraan kregen we een spannende strijd tussen de Nieuw-Zeelandse triatletes Ainsley Thorpe, Andrea Hansen en Olivia Thornbury. Het was Thornbury die het verrassend haalde in 1u00’32 met 5 seconden voorsprong op Hansen en 9 seconden op Thorpe.

Bij de mannen werd de wedstrijd pas beslist in het lopen. In de 750 meter zwemmen kregen we een kopgroep van 8 atleten die ook in de 20 km fietsen voorop bleven. In de 5 km lopen was Hayden Wilde een halve minuut sneller dan Janus Staufenberg en Tayler Reid.

Uitslagen Oceania Triathlon Cup Mount Maunganui 2022