Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Frodeno zegt nu ook zelf definitief af voor WK Ironman in St-George
Jan Frodeno, winnaar Ironman Hawaii 2019 (Foto 3athlon.be/ David Pintens)
Nieuws

Jan Frodeno zegt nu ook zelf definitief af voor WK Ironman in St-George

We moeten het in mei in het eenmalige wereldkampioenschap Ironman in het Amerikaanse St-George stellen zonder de titelverdediger. De Duitse triatleet Jan Frodeno, de regerende wereldkampioen Ironman in Hawaii sinds 2019, heeft nu zelf ook op social media bevestigd dat hij niet kan deelnemen aan het WK in mei. Eerder ging het gerucht al de ronde, via Brad Culp, dat Frodeno zou afhaken om alles te zetten op een laatste deelname in Hawaii, waar in oktober het tweede Ironman WK van dit jaar plaatsvindt. Maar de Greatest Of All Times liet weten dat het een blessure is die hem uit St-George weghoudt.

“Ik geef dan maar eens een update over mijn eerste race, omdat niemand er naar gevraagd heeft”, lacht Frodo op Instagram. Waarna hij uitlegt dat hij last heeft van een kleine scheur in de achillespees en daardoor St-George niet kan meedoen. “Dat is de reden waarom ik de laatste tijd niet eens meer dan 1 uur kon lopen,” vertelt een duidelijk ontgoochelde Frodeno. “Het is na 2018 de tweede keer dat ik een grote wedstrijd niet kan meedoen waar ik wel graag geweest was. Ik droom er nog altijd van om in Hawaii een hele goeie wedstrijd neer te zetten. Nu moet ik opletten dat het scheurtje niet erger wordt en dus moet ik slim zijn en wat rust nemen,” aldus nog Frodeno.

Ondertussen komen er massaal veel reacties binnen op zijn Instagram-post, ook van een aantal toptriatleten zoals Daniela Ryf, Vincent Luis, Sam Long en onze Diego Van Looy die hem allemaal beterschap wensen en hem hopen terug te zien in oktober in Kona.