Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn blij met tweede plaats in Container Cup “Mannen met spiermassa zijn in het voordeel…”
Seppe Odeyn geeft alles tijdens het fietsen in de Container Cup (foto: Play Sports RR)
Multisports

Seppe Odeyn blij met tweede plaats in Container Cup “Mannen met spiermassa zijn in het voordeel…”

Duatleet Seppe Odeyn en triatleet Jelle Geens hebben lang op 1 en 2 gestaan in de Container Cup, het populaire sportprogramma op Play4, maar op de laatste dag van de reguliere competitie verpulverde woensdag nog 1 atleet alle records. Olympisch kajakker Artuur Peters deed maar liefst 50 seconden beter dan het al erg straffe record van Ward Lemmelijn in seizoen 2. Diezelfde Ward Lemmelijn klopte toen Marten Van Riel, ook op de laatste dag van de Container Cup.

Seppe Odeyn had uiteraard graag dit derde seizoen van de Container Cup gewonnen, maar hij kan leven met de meer dan verdiende winnaar. “Artuur Peters was enorm sterk en dat was letterlijk een voordeel in de Container,” vertelt Seppe. “De mannen met heel veel spiermassa zijn altijd serieus in het voordeel, zeker aan de monkey bars en in de benchpress, maar ook in het fietsen, omdat zij in totaal hogere wattages kunnen duwen. Maar dat Artuur 50 seconden van de tijd van Ward Lemmelijn doet, is gewoon indrukwekkend. Hij was dan ook nog eens goed in het golfen. Dat is het enige waarin ik misschien nog beter had kunnen doen, maar ik ken echt letterlijk niemand in mijn omgeving die golf speelt en het mij had kunnen leren,” lacht Seppe.

“Vooral blij dat ik Jelle geklopt heb”

“Ik ben vooral blij dat ik Jelle heb kunnen kloppen, dat hadden precies niet heel veel mensen verwacht,” gaat Seppe verder. “Het was leuk om een rechtstreeks duel met hem uit te vechten. Ik hoop dat het leuke televisie heeft opgeleverd. Ik merk alleszins dat het wel wat impact heeft. Mensen die mij minder kennen van mijn sportieve prestaties spreken me nu plots aan bij de bakker over de Container Cup. Dat is op zich wel tof.”

Dat Seppe van een uitdaging houdt, is wel bekend. Ook voor de Container Cup gaf hij zich 100 procent. “Ik heb er inderdaad wel specifiek voor getraind. Buiten het golfen gingen alle onderdelen best wel goed. Of ik monkey bars in mijn kelder heb geïnstalleerd? Nee, maar aan het Sportoase zwembad staan er buiten monkey bars opgesteld en daar heb ik voor en na de zwemtrainingen wel wat op getraind. In het begin was dat heel moeilijk, maar na een tijd had ik het wel te pakken. Vooral dat keerpunt is lastig omdat je even op 1 arm hangt en je jezelf moet optrekken om je andere hand terug omhoog te brengen. Het schieten heb ik overigens van triatleet Geert Janssens (die bij de politie werkt – redactie) geleerd. Hij toonde me hoe ik best ging liggen en hoe ik mijn ademhaling onder controle zou krijgen,” legt Seppe uit.

Geen WK duatlon in Viborg

De tong van Seppe Odeyn lijkt een eigen leven te leiden in de Container Cup
De tong van Seppe Odeyn lijkt een eigen leven te leiden in de Container Cup

De Container Cup leverde dan wel een tweede plaats op in het eindklassement van dit seizoen, maar zijn deelname had ook wel een impact op zijn sportieve prestaties, waardoor hij afzegde voor het WK duatlon middle distance in Viborg in mei. “Het EK Powerman duatlon in Alsdorf liep niet zoals ik het verwacht had. Na de deelname aan de Container Cup kreeg ik wat last van mijn knie en mijn hamstrings, vooral omdat ik op een andere manier trainde, bijvoorbeeld op de vaste spinning fiets. Na Alsdorf besloot ik dat het weinig zin heeft om naar Viborg te gaan. Er waren drie Belgen sterker dan mij op het EK, dan gun ik het die jongens liever om hun kans te gaan op het WK. Ik ga in de plaats de 70.3 Ironman van Mallorca doen, ook een mooie wedstrijd,” aldus Seppe.

Tot slot wilden we nog weten of Seppe nu vaak wordt aangesproken op zijn tong. Die leek volgens commentatoren Pedro Elias en Wesley Sonck een eigen leven te leiden. “Tja, dat is zo’n typische eigenschap van mij. Ik doe dat ook als ik bijvoorbeeld een moeilijke bocht aansnij in het fietsen,” besluit Seppe al lachend.

Valerie Barthelemy derde bij de vrouwen

Kajakker Artuur Peters, overigens broer van meervoudig quadratlon wereldkampioen William Peters, is dus de winnaar van seizoen 3 van de Container Cup met de beste tijd overall. Met 7’09″32 doet hij bijna 50 seconden beter dan Ward Lemmelijn (7’59″22) en Marten Van Riel (8’00″36) in seizoen 2. Seppe Odeyn wordt met 8’35″27 tweede, voor Jelle Geens (8’37″03). In de rangschikking over alle seizoenen heen prijken Seppe en Jelle mooi op plaatsen 5 en 6.

Bij de vrouwen werd het in dit seizoen ook een knappe derde plaats voor Valerie Barthelemy. Zij klokte 11’40″41. Veldrijdster Lucinda Brand won de Container Cup in 11’15″49 voor meerkampster Noor Vidts (11’26’05). Op GoPlay kan je afleveringen herbekijken en de leukste fragmenten van dit en vorige seizoenen zien.

Bekijk hier het klassement van seizoen 3 van de Container Cup (deze rangschikking krijgt elke zondag een update).