Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tweestrijd tussen Hayden Wilde en Alex Yee, Marten Van Riel krijgt geen ruimte in WTCS Yokohama
Marten Van Riel loopt naar de 12de plaats in de WTCS Yokohama (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Tweestrijd tussen Hayden Wilde en Alex Yee, Marten Van Riel krijgt geen ruimte in WTCS Yokohama

De eerste WTCS triatlon van 2022 in het Japanse Yokohama heeft de Belgische triatleet Marten Van Riel niet gebracht wat hij ervan gehoopt had, terwijl we vooraan een tweestrijd kregen tussen de Brit Alex Yee en de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde. In tegenstelling tot Tokio waren er in Yokohama nu wel toeschouwers welkom en die moedigden onder andere Marten Van Riel hard aan bij een aantal pogingen om het verschil te maken op de fiets. Maar onze Belgian Hammer kreeg geen vrijheid en moest in de ruime kopgroep aan het lopen beginnen.

Marten Van Riel kwam als 11de uit het water na 1500 zwemmen op 13 seconden van de Franse triatleet Dorian Coninx. Tegenover de race bij de vrouwen was het parcours ondertussen opgedroogd waardoor de triatleten vol konden gaan tijdens de 40 km fietsen. In de kopgroep van 34 triatleten nam Marten Van Riel een paar keer het initiatief, onder andere samen met Hayden Wilde. Van Riel trok de hele groep op een lint, Wilde zorgde later nog voor een kleine breuk, maar ze kregen geen vrijheid en uiteindelijk trokken we met 34 triatleten naar T2.

Eerst water delen, dan spurten om zege

Hayden Wilde en Alex Yee vechten het uit om de winst in Yokohama (foto: 3athlon.be)
Hayden Wilde en Alex Yee vechten het uit om de winst in Yokohama (foto: 3athlon.be)

Marten had geen goeie wissel en kwam terecht in een groepje die streden om de tiende plaats. Vooraan slaagden Hayden Wilde en Alex Yee erin om zich samen los te werken van de rest, met Bergere en Le Corre in strijd om plaats drie, maar op ruime achterstand van de twee leiders. Wilde en Yee bleven samen lopen en zorgden nog een mooi fair-play moment toen Yee een waterflesje doorgaf aan Wilde en de partner van onze Belgische triatlete Hanne De Vet de Brit bedankte met een schouderklopje.

In de laatste rechte lijn zette Yee zijn eindspurt in. Hayden Wilde had geen antwoord meer op de laatste versnelling van de vice-olympisch kampioen. Alex Yee won de WTCS in Yokohama in 1u43’30 met 10 seconden voorsprong op Hayden Wilde. Leo Bergere werd derde op 29 seconden voor de verrassende Australiër Matt Hauser die nog voorbij Pierre Le Corre ging. Marten Van Riel kwam als 12de over de streep in 1u45’12 op 1’43 van Yee. Erwin Vanderplancke, die de kopgroep moest laten gaan en terecht kwam in de achtervoglende groep, werd 39ste op 4’32 van Yee.

Uitslag WTCS Yokohama mannen 2022