Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys start Road-to-Roth met 2de plaats in Go Triathlon Brouwersdam 90
Ruben Geys komt als 2de over de streep in de Go Triathlon Brouwersdam (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Ruben Geys start Road-to-Roth met 2de plaats in Go Triathlon Brouwersdam 90

De Belgische triatleet Ruben Geys is zaterdag knap tweede geworden achter de Nederlandse topper Milan Brons in de Go Triathlon Brouwersdam 90 in Nederland. De triatlon met 1.000 meter zwemmen, 80 km fietsen en 9 km lopen op en rond de bekende Brouwersdam die Zuid-Holland met Zeeland verbindt, ligt niet zo ver van de Belgische grens en trekt veel Belgische triatleten aan. Voor Ruben Geys was het een ideale wedstrijd in voorbereiding van zijn grote hoofddoel van het jaar: de klassieke volledige triatlon van Challenge Roth.

Milan Brons, die in vroegere tijden nog deel uitmaakte van het Belgische Karhu- en Deluplast-triatlon team, kwam in de Brouwersdam triatlon als eerste uit het water na 1.000 meter zwemmen en keek eens op de fiets niet meer op of om. Ruben Geys verloor een halve minuut in het zwemmen. Sander Hoogeveen nestelde zich in tweede positie en Ruben Geys volgde als derde. Na 80 km fietsen was het verschil opgelopen tot meer dan 4 minuten. Milan Brons liep onbedreigd naar de overwinning in 2u46’50. Ruben Geys ging in de 9 km lopen op en over Hoogeveen, die nog naast het podium zou vallen. Geys werd tweede in 2u52’36 op 5’46 van Milan Brons.

De derde plaats ging naar de Nederlander Sam Kraaijeveld, terwijl Hoogeveen vierde werd. Ook op de vijfde plaats kregen we een Belg. Barry Schrooyen werd mooi vijfde na een sterke fietsproef die de vroegere Nederlandse pro Dirk Wijnalda achter zich liet. Met Jeroen Vandael kregen we nog een derde Belg in de top-10. Jeroen finishte op de 10de plaats, Jorn Van Bergen werd 12de. Bij de vrouwen kregen we een volledig Nederlands podium met Marieke de Leede als winnares voor Julia De Leeuw en Nelleke Baldé. Op de kwartafstand werd Kevin Strubbe tweede achter de Nederlandse winnaar Ruben van Dijk.

Uitslag Go Triathlon Brouwersdam 90 2022