Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser pakt knappe overwinning in 70.3 Ironman Marbella
Christophe De Keyser op het podium van de 70.3 Ironman Marbella tussen Chris Leiferman en Bradley Weiss in (foto: Ironman Spain RR)
Nieuws

Christophe De Keyser pakt knappe overwinning in 70.3 Ironman Marbella

Christophe De Keyser, de triatleet uit Overijse, heeft zondag de grootste overwinning uit zijn nog jonge carriere behaald in de 70.3 Ironman van Marbella. In deze Spaanse halve triatlon ging de voormalige Belgische kampioen sprinttriatlon van start tot finish aan de leiding. De Belgische triatleet maakte nog niet zo lang geleden de overstap naar de langere afstand. Hij zat al een paar keer mooi vooraan naar het zwemmen, maar betaalde ook een aantal keer leergeld in het fietsonderdeel. Zondag viel alles in de plooi en dat tegen niet de minsten, want CDK bleef de Amerikaanse Ironmantopper Chris Leiferman en de Zuid-Afrikaan Bradley Weiss voor.

De Keyser kwam samen met de Zweed Berggren als eerste uit het water en had daar al een gat van 45 seconden op een groepje met onder andere Bradley Weiss, Chris Leiferman en Louis Naeyaert, de tweede Belgische pro-atleet aan de start. Deze keer ging het fietsen perfect voor Christophe De Keyser. Op de eerste klim vlak na de wissel, pakte hij anderhalve minuut en het verschil met Weiss groeide naar 3 minuten. In de slotfase snoepten de Zuid-Afrikaan en de Amerikaan nog een minuutje af van de voorsprong, maar met een marge van 2 minuten begon Christophe aan de halve marathon.

Winst tegen Leiferman en Weiss

Christophe De Keyser wint de 70.3 Ironman Marbella (foto: Christophe De Keyser RR)

De 29-jarige triatleet uit Overijse liep een sterke halve marathon. Hij werd nog even onder druk gezet door Chris Leiferman, die terugkwam tot op minder dan een minuut, maar Christophe De Keyser bleef sterk lopen en pakte in 3u58’56 zijn grootste overwinning uit zijn carriere. Leiferman werd op 30 seconden tweede en Bradley Weiss pakte op 1’42 achterstand de derde plaats. Louis Naeyaert liep naar de negende plaats op 16 minuten van zijn landgenoot.

Door zijn overwinning in de 70.3 Ironman van Marbella is Christophe De Keyser ook rechtstreeks geplaatst voor het WK 70.3 Ironman in St-George later dit jaar. Bij de vrouwen ging de zege naar de Britse Nikki Bartlett die het haalde in 4u32’41 met meer dan 4 minuten voor de Duitse Svenja Thoes. De Italiaanse Federica de Nicola werd derde.

Thomas Vanhalst wint age group race

Naast de knappe zege van Christophe De Keyser, was er nog Belgisch succes in Marbella. Thomas Vanhalst was de allersnelste van de age group triatleten. De jonge triatleet pakte de overall age group zege in 4u15’20, een tijd die hem bij de pro’s nog net in de top-10 had gebracht, al kan je beide races natuurlijk niet vergelijken. De overall age group race winst leverde hem uiteraard ook winst op in de M18 categorie. Gilles Dupon werd achtste overall in 4u27’59, goed voor een een derde plaats in de M30 categorie. En dan was er nog de age group zege bij de M65 voor een sterke Michiel Jonker.

Bij de M25 werd Twain De Hondt 6de, Brett Buelens 7de en Thomas Mares 8ste. Jonas Delrue pakte een knappe tweede plaats in de M35 categorie in 4u35’11. In diezelfde leeftijdsgroep was er een 6de plaats voor Francois Schoenaers. Yves Martele was goed voor een 9de plaats in de M45 categorie. En in de M60 categorie grepen Bruno Mahsoudi en Mark Knaeps net naast het podium. Ze werden vierde en vijfde. Valerie Kesselaers pakte de 8ste plaats bij de F25. Florence Cosse behaalde de zilveren medaille in de F30 leeftijdsgroep.

Geslaagde comeback van Tomas Mannaert

En wij keken natuurlijk ook uit naar de comeback van Tomas Mannaert. De voorzitter van 3MD Dendermonde deed het uitstekend. Hij finishte in 5u35’32 en werd daarmee 357ste overall, goed voor een 51ste plaats bij de M45. En vooral: Tomas was content met zijn prestatie 🙂