Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Noah Servais en Jolien Vermeylen pakken Belgische titels sprinttriatlon
Het podium van het BK Sprinttriatlon in Libramont (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Noah Servais en Jolien Vermeylen pakken Belgische titels sprinttriatlon

In het Waalse Libramont zijn Noah Servais en Jolien Vermeylen de nieuwe Belgische kampioen sprinttriatlon geworden. Noah Servais was de sterkste loper van een selecte kopgroep van acht triatleten. Bij de vrouwen kregen we een kopgroep van 4, met ook hier Jolien Vermeylen als beste loopster. Voor Servais is het zijn eerste nationale titel bij de elites. Jolien Vermeylen werd na 2018 en 2020 voor de derde keer Belgisch kampioene op de sprintafstand. Ze is sinds 2021 ook regerend Belgisch kampioene kwarttriatlon.

Vermeylen pakt 3de titel sprinttriatlon

Jolien Vermeylen sloeg een klein gaatje in de 750 meter zwemmen en telde een halve minuut voorsprong op Charlotte Deldaele, Hanne De Vet, Mit Wittemans, Britt Heirman en Katrien Maes. In de 20 km fietsen kwamen Maes, Deldaele en De Vet vooraan aansluiten bij Vermeylen. De vier vrouwen wisselden samen, zodat de 5 km lopen de beslissing zou brengen. Jolien Vermeylen had de beste loopbenen en liep naar haar derde Belgische titel op de sprintafstand in een tijd van 1u12’34. Uittredend kampioene Katrien Maes pakte het zilver op 1’05. Het brons ging naar Hanne De Vet voor Charlotte Deldaele en Severine Bouchez.

Kopgroep van 8 bij de mannen

Bij de mannen had Joris Basslé een sterk zwemnummer, maar hij kreeg in het fietsen het gezelschap van 7 andere triatleten. De kopgroep met Alexis Krug, Joris Basslé, Simon De Cuyper, Noah Servais, Adrien Deharre, Dries Matthys, Thomas Guilmot en Tuur Lemmens liep een minuut uit op een grote achtervolgende groep van 18 atleten, met daarbij alle andere favorieten zoals onder andere Jonathan Wayaffe. 

In het lopen bleven ze vooraan nog met drie over en zo kregen we een spannende eindstrijd tussen Simon De Cuyper, Noah Servais en Adrien Deharre. Na 5 km lopen haalde Noah Servais zijn eerste Belgische titel bij de elites binnen. De reserve bij de Belgian Hammers won het BK met 6 seconden voorsprong op nieuwe beloftenkampioen Adrien Deharre. Uittredend kampioen Simon De Cuyper pakte het brons op 19 seconden van Servais. Thomas Guilmot werd vierde voor Tuur Lemmens. Jojo Wayaffe liep nog sterk vanuit de achtervolgende groep naar de zesde plaats, op 1’02 van Servais. Noah Servais won eerder dit seizoen ook al de kwarttriatlon bij de Cannes International Triathlon.

Uitslag BK sprinttriatlon Libramont 2022