Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet en Sebastien Carabin zorgen voor Belgische dubbel in WK cross-duatlon
Sebastien Carabin (l) en Thibaut De Smet (m) zijn wereldkampioen cross-duatlon (foto: 3athlon.be)
Multisports

Thibaut De Smet en Sebastien Carabin zorgen voor Belgische dubbel in WK cross-duatlon

De Belgische duatleten Thibaut De Smet en Sebastien Carabin hebben maandagmiddag het WK cross-duatlon in Targu Mures gedomineerd. Het leverde ons land niet alleen de overall dubbel op, maar ook twee wereldtitels. De beloften en de elites gingen namelijk samen van start en het was uiteindelijk belofte Thibaut De Smet die alle elites overtroefde, vooral met een sterke mountainbike proef. Daardoor is Thibaut De Smet dubbel wereldkampioen en pakt Sebastien Carabin zilver bij de elites. Nicolas De Smet, de jongere broer van Thibaut, zorgde voor een extra medaille bij de beloften.

In de eerste 7 km lopen zette Thibaut De Smet zich aan kop. Hij wisselde met 12 seconden voorsprong op Sebastien Carabin en een halve minuut op de Roemeen Damian Bogdan. Nicolas De Smet volgde als vierde op 1’05. Tijdens de 23 km mountainbiken stond er geen maat op Thibaut De Smet. Hij pakte 1’53 voorsprong op Carabin. De Italiaan Saravalle volgde op meer dan 3 minuten.

In de laatste 3,5 km lopen, kwam de wereldtitel van Thibaut De Smet niet meer in gevaar. De belofte pakte de overall wereldtitel én het goud bij de beloften in 1u52’41. Sebastien Carabin werd tweede overall op 3’02 van De Smet, nadat hij in het laatste lopen nog een penalty moest uitzitten voor een fout in de wisselzone. Alessandro Saravalle pakte het brons in 1u56’46 op 2’18 van Carabin.

Zilver voor Nicolas

Thibaut De Smet (m) en broer Nicolas De Smet (l) pakken goud en zilver bij de U23 in Targu Mures (foto: Triatlon Vlaanderen/Loic Helin RR)
Thibaut De Smet (m) en broer Nicolas De Smet (l) pakken goud en zilver bij de U23 in Targu Mures (foto: Triatlon Vlaanderen/Loic Helin RR)

Nicolas De Smet maakte het Belgisch feestje compleet met een zilveren medaille bij de beloften, op 8’22 van zijn oudere broer. Het brons ging naar de Luxemburger Paris Fellmann. Eerder op de dag pakte ook al Matteo De Smet, de jongste van de drie broertjes, de bronzen medaille bij de junioren.

Voorlopige uitslag WK cross-duatlon elites Targu Mures 2022

Uitslag WK Cross-duatlon elites Targu Mures 2022

Uitslag WK Cross-duatlon U23 Targu Mures 2022