Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
1.100 triatleten over De Muur, Pieter Heemeryck blikvanger van uitverkochte Challenge Geraardsbergen
Pieter Heemeryck komt als leider boven op de Muur in 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

1.100 triatleten over De Muur, Pieter Heemeryck blikvanger van uitverkochte Challenge Geraardsbergen

Zondag 12 juni wordt in Geraardsbergen de grootste internationale triatlon van België gehouden en de Challenge Geraardsbergen 2022 is volledig uitverkocht, wat betekent dat maar liefst 1.100 triatleten twee keer over De Muur zullen fietsen. De grote blikvanger is de Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck. Bij de vrouwen moet een geblesseerde Katrien Verstuyft helaas afhaken, waardoor Alexandra Tondeur en de Nederlandse Diede Diederiks tot de grootste kanshebbers behoren.

1 wisselzone aan De Gavers

De triatleten zullen zondag twee keer de beruchte de Muur van Geraardsbergen – een klim van één kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8 procent – moeten beklimmen tijdens het 90 kilometer lange uitdagende fietsparcours. Dit keer fietsen de triatleten van het centrum terug naar De Gavers waar het zwemmen plaatsvindt en waar dit jaar voor het eerst slechts 1 wisselzone ligt. In de 21 km lopen is er dus een aanloopstrook naar de Markt waarna de pittige plaatselijke looprondes volgen.

Pieter Heemeryck topfavoriet

Pieter Heemeryck, sinds 2019 titelverdediger omdat in de corona-jaren de Challenge Geraardsbergen niet georganiseerd werd, krijgt concurrentie van heel wat sterke Belgische triatleten zoals Pamphiel Pareyn, Timothy van Houtem, in 2018 nog winnaar van de Challenge Madrid, Tim Van Hemel, Matthias Allegaert, Tom Mets, Meer-winnaar Siebe De Winter en zijn broer Sander Heemeryck. Ook de Duitse Marc Eggeling, die recent nog vierde werd tijdens Ironman 70.3 Kraichgau, is kanshebber voor de zege, net als de Franse Antony Costes, de vroegere winnaar van de Ironman Barcelona en in 2020 nog 2de in de 70.3 Ironman Sables d’Olonne, die bekend staat om zijn sterke fietsbenen.

Geen Katrien Verstuyft

Bij de dames was Katrien Verstuyft normaal de topfavoriete geweest voor eigen volk, maar door een blessure mag ze voorlopig het lopen nog niet hervatten. Daardoor schuift de favorietenrol op naar de Nederlandse Diede Diederiks, dit jaar Europees kampioene Powerman duatlon geworden en onlangs nog tweede in de iLumen 111 triatlon in Bilzen. De Amerikaanse Nicole Falcaro en de Belgische Alexandra Tondeur Diederiks het vuur aan de schenen leggen. De Italiaanse Margie Santimaria, die recent derde werd tijdens Challenge Malta en twee jaar geleden nog tweede eindigde in de halve triatlon van Menen achter Katrien Verstuyft, kan wel eens een gevaarlijke outsider zijn.

De wedstrijd is zondag vanaf 11 uur te volgen via live updates en timing op www.challenge-family.live.