Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens 8ste in WTCS Leeds triatlon, Hayden Wilde snelste loper
De start bij de mannen in de WTCS triatlon in Leeds (foto: British Triathlon RR)
Nieuws

Jelle Geens 8ste in WTCS Leeds triatlon, Hayden Wilde snelste loper

Jelle Geens is zaterdag 8ste geworden in de WTCS sprinttriatlon van Leeds, zijn comebackrace na zijn heiligbeen-blessure. De winst kreeg een klein Belgisch randje met een sterk lopende Nieuw-Zeelander Hayden Wilde, de vriend van onze Hanne De Vet. Wilde kon nog als enige op en over Leo Bergere, die samen met Vincent Luis in de aanval was gegaan. Luis kwam na het fietsen met te hoge snelheid in de wisselzone tegen de dranghekken tot stilstand. Marten Van Riel kwam in de slotfase ten val en werd 12de.

In de 750 meter zwemmen zat het hele veld erg dicht op elkaar, maar met snelle wissels konden Leo Bergere en Vincent Luis een paar meter pakken. De Franse tandem zette door en pakte gaandeweg een halve minuut op een ruime groep achtervolgers met daarbij de drie Belgen: Jelle Geens, Marten Van Riel en Noah Servais.

Vincent Luis in de dranghekkens

Drama na de 20 km fietsen. Vincent Luis bleef vol gas doorgaan achter de vooroprijdende motor op de afdalende strook naar de wisselzone. De ex-wereldkampioen kwam pas tot stilstand in de dranghekkens achter de wisselzone, een bijzonder gevaarlijke situatie. Het leidde uiteraard tot een penalty voor de Fransman door het missen van de dismount line.

Bergere bleef zo alleen over vooraan. Hij bleef tot in de slotfase uit de greep van de achtervolgers. Alleen Hayden Wilde kon de oversteek maken. In de slotronde ging hij op en over de Franse leider. Hayden Wilde pakte de overwinning in 53’18. Tien seconden later pakte Bergere het zilver. De Duitser Lasse Luhrs haalde het in de spurt om de derde plaats tegen de Portugees Vasco Vilaca.

Jelle Geens 8ste, Marten Van Riel schuift weg

Bij de Belgen moest Jelle Geens halfweg even lossen bij het achtervolgende groepje waarin Marten Van Riel er ook goed uitzag. Maar Jelle kwam nog sterk terug en pakte de 8ste plaats in 53’59 op 41 seconden van Wilde. Marten Van Riel kwam met een van pijn vertrokken gezicht over de streep in 12de positie. In de gevaarlijke finishzone met een snelle afdaling in de laatste meters, verloor Marten zijn evenwicht net toen hij een paar man aan het voorbijsteken was. Op het eerste zicht leek het alsof zijn schouder uit de kom was. Verder geen noemenswaardige schade gelukkig, al meldde coach Glenn Poleunis dat Marten voor alle zekerheid nog langs het ziekenhuis passeert zaterdagavond. Noah Servais liep naar de 25ste plaats op 1’19 van Hayden.

Voorlopige uitslag WTCS Leeds mannen 2022