Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck over Sub7: “Had liever een normale race tegen Joe Skipper gedaan”
Pieter Heemeryck (2de van links) op de persconferentie bij Challenge Geraardsbergen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Pieter Heemeryck over Sub7: “Had liever een normale race tegen Joe Skipper gedaan”

De Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck is één van de favorieten voor de winst in de Challenge Geraardsbergen. Normaal had hij het zondag opgenomen tegen Joe Skipper, maar die werd ondertussen wereldberoemd met zijn Sub7 triatlon in Duitsland en is er dus in Geraardsbergen uiteindelijk niet bij. Op de persconferentie gaf Pieter zelf toe dat het geen goed idee is om een week na een marathon van 2u35 nog een halve triatlon te doen en al helemaal niet over De Muur. En Heemeryck bleek geen al te grote fan van het Sub7 project, al heeft ook hij natuurlijk gekeken. “Voor mij is een race iets zoals we hier nu gaan doen.”

“Ik heb het gezien en het was tof, maar hier starten – met iedereen – en tot het einde strijden, dat vind ik een race. Het is gaaf om te zien dat ze onder de zeven en acht uur doken, en om te zien waar mensen toe in staat zijn, maar ik heb liever een normale race. Zoals Jan Frodeno die deze week aankondigde Challenge Roth te racen; daar kijk ik dan echt naar uit.”

Heemeryck verwacht, net als andere atleten, dat de befaamde Muur morgen het verschil zal maken. “Het is een breed veld, maar de Muur liegt niet.” Over een afstand van ongeveer 1000 meter zullen atleten deze waanzinnig steile beklimming omhoog moeten trappen.

Na een paar lastige jaren, keerde Heemeryck eerder dit jaar terug naar zijn oude coach. Sindsdien gaat het weer wat beter. “Ik voel me er fysiek klaar voor”, vertelt Heemeryck. “De afgelopen twee races waren een stap in de goede richting. Ik voel me oké, maar ik had een paar weken geleden een kleine crash toen ik in Duitsland aan het fietsen was. Dat zal morgen geen excuus zijn als ik mijn dag niet heb. Ik ben blij om hier weer te mogen racen. Dit is een lokaal evenement en de enige Challenge Family race die we momenteel in België hebben. Ik heb alle drie de voorgaande edities geracet, dus ik ben blij dat ik er ook voor de vierde editie weer bij ben”, aldus de titelverdediger van Challenge Geraardsbergen 2019.