Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Barthelemy en Vermeylen niet mee met eerste groep in WTCS Leeds, Cassandre Beaugrand wint ondanks penalty
Jolien Vermeylen en Valerie Barthelemy in T2 in Leeds (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Barthelemy en Vermeylen niet mee met eerste groep in WTCS Leeds, Cassandre Beaugrand wint ondanks penalty

De Franse triatlete Cassandre Beaugrand heeft de WTCS triatlon van Leeds gewonnen met een strak loopnummer, want ze had extra voorsprong nodig op de Britse concurrentes Coldwell en Taylor-Brown door een penalty die ze pas nam in de laatste rechte lijn. Onze Belgische triatletes Jolien Vermeylen en Valerie Barthelemy zwommen sterk, kwamen in de top-10 in de wisselzone, maar slaagden er niet in om mee te gaan met de eerste grote groep op het lastige fietsparcours.

Hoewel de verschillen klein waren in het zwemmen, met Jolien Vermeylen als 7de op 5 seconden van Cassandre Beaugrand en Valerie Barthelemy als 9de op 7 seconden, kregen we in het eerste deel van het fietsen toch een kopgroep van drie met Flora Duffy, Taylor Spivey en Sophie Coldwell. Vermeylen en Barthelemy konden helaas niet mee aansluiten met de eerste grote achtervolgende groep. Vooraan was er wat consternatie toen in de tweede ronde Flora Duffy moest afhaken. Coldwell en Spivey bleven mooi samenwerken en liepen veertig seconden uit op de grote achtervolgende groep.

In het lopen rukten Cassandre Beaugrand en Georgia Taylor-Brown op naar voor. Beaugrand kreeg een penalty en moest extra voorsprong pakken op de rest. Pas in de absolute slotfase zat ze haar penalty uit en zo zag ze de Britse achtervolgsters nog gevaarlijk dichterbij komen. Maar Beaugrand moest niet ver meer een spurtte naar de zege in 59’03. Georgia Taylor-Brown werd tweede op 10 seconden en Sophie Coldwell maakte het Britse feestje compleet met een verdiende derde plaats op 13 seconden. Taylor Spivey werd vierde, hoewel zij net zoals Marten Van Riel een slipper maakte in het lopen op de verraderlijke afdaling, voor Beth Potter en Laura Lindemann. Jolien Vermeylen werd 32ste op 2’40. Valerie Barthelemy viel nog terug naar de 44ste plaats op 3’43 van Beaugrand.

Voorlopige uitslag WTCS Leeds vrouwen 2022

Eerder werd Jelle Geens al knap 8ste bij de mannen, waar de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde de overwinning pakte.