Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Caap Triatlon Kortrijk, Brecht Van Vooren oppermachtig en Maaike Ryngaert bouwt feest in eigen huis
Maaike Ryngaert wint voor eigen volk in Kortrijk (foto: Maaike Ryngaert RR)
Nieuws

Caap Triatlon Kortrijk, Brecht Van Vooren oppermachtig en Maaike Ryngaert bouwt feest in eigen huis

Opnieuw stond het centrum van Kortrijk in het teken van triatlon en duatlon. Na de regenbui over de middag kreeg de organisatie toch nog het weer waarop ze hoopten waarvan zowel de atleten als de mensenmassa konden genieten. Bij de mannen stond geen maat op Brecht Van Vooren die een nieuwe klassieker aan zijn palmares toevoegt. Maaike Ryngaert toonde zich de snelste dame en mocht zo zegevieren voor eigen publiek.

Enkel Pamphiel Pareyn zorgt voor dreiging

Nadat de wedstrijd op gang werd geschoten ontstond al snel een afscheiding in het pak. Onder impuls van Pamphiel Pareyn scheidde het leiderduo Pareyn – Van Vooren zich af van de rest van het deelnemersveld. met een bonus van een kleine minuut begonnen de twee aan het zware fietsonderdeel die de atleten te wachten stond. Maar al snel was duidelijk dat er zondag geen maat stond op Brecht Van Vooren. Bij de eerste doortocht doorheen het centrum van Kortrijk zette hij Pamphiel Pareyn al meteen op een mooie achterstand en die voorsprong breidde hij in de tweede fietsronde nog verder uit.

Met en comfortabele voorsprong begon leider Van Vooren aan de 3 looprondes dwars door de straten van Kortrijk. De laatste ronde kon Brecht Van Vooren helemaal genieten en voegt zo een nieuwe zege toe aan zijn knap palmares. Pamphiel Pareyn vocht een week na zijn vierde plaats op de Challenge Geraardsbergen voor wat hij waard was. Hij zag alsnog de youngsters van Izegem Milan Verschaeve en Viktor Benschop steeds dichterbij sluipen dus opnieuw leek een podiumplaats halen te mislukken. Maar in een sterke laatste loopronde moest hij enkel de jonge Milan Verschaeve voor zich dulden waardoor hij alsnog mee op het podium mocht. Viktor Benschop werd een meer dan verdienstelijke vierde man over de streep en 3MD’er Arton Valcke maakte de top 5 compleet.

Nog een speciale vermelding voor AP3T’ers Ralph Nollet en Foeke Vanbecelaere die beide voor hun thuisclub uit Kortrijk een knappe top tienplaats wegkaapten.

Positiewissels bij de dames

Bij de dames verliep de strijd helemaal anders. Na het zwemmen was het Lentriac atlete Gaëlle Halsberghe die meteen de leiding nam met een kleine voorsprong op Lies Vermont (die net ook de overstap maakte naar Lentriac maar nog niet in haar nieuwe clubkleuren kon acteren). Vermont nam al snel het heft in handen en werd de nieuwe leidster in de race.

In de achtergrond was ondertussen die andere Lentriac-atlete, Maaike Ryngaert, bezig aan een sterke remonte. Op het einde van het fietsen haalde ze alsnog Lies Vermont in en samen doken beide dames de wisselzone in. Maaike Ryngaert toonde zich al snel heer en meester en met een indrukwekkende slotrun stormde ze af op een zeer knappe overwinning voor eigen publiek. Lies Vermont kwam als tweede over de streep en Veronique De Deene maakte het feest voor het team uit Lauwe helemaal compleet door als derde het fluo gele podium te vervolledigen.

Uitslag Triatlon Kortrijk 2022