Belgische age group triatleten maken het mooie weer in 70.3 Ironman Luxembourg
Astrid Van Cauwelaert blint met haar winnaarstrofee in de 70.3 Ironman Luxembourg (foto: Astrid Van Cauwelaert RR)

In een door de hitte geteisterde 70.3 Ironman Luxembourg, met de afsluitende halve marathon voor veel triatleten als een echte uitputtingsslag, maakten een groot aantal Belgische triatleten het mooie weer. Joachim Libois en Jonas De Wachter eindigden overall op het podium bij de age groupers en Astrid Van Cauwelaert pakte de zege bij de age group vrouwen. In totaal waren de Belgische triatleten goed voor maar liefst 16 medailles, waarbij maar liefst 8 keer een gouden plak. Een overzicht…

Volledig Belgisch podium bij M40

Bij de M25 gingen uiteraard het goud en zilver naar Joachim Libois en Jonas De Wachter, die overall als tweede en derde over de streep kwamen. Laurens Verluyten pakte de zesde plaats in dezelfde categorie. Wim De Buyser haalde ook de top-10 overall en werd daarmee winnaar bij de M30 met 1’11 voorsprong op landgenoot Sylvain Georis. En in de M40 categorie kregen we een volledig Belgisch podium met Toon Veldeman als winnaar, Yves Simonet als tweede en Raf Vereycken als derde. Cedric Callebaut maakte het feestje compleet door de vijfde plaats te pakken.

Ook Jean-Yves Delarge, Bruno De Decker en Raymond Szostek pakten goud. Jean-Yves won de M50 categorie, Bruce was de beste bij de M55 en Raymond won met meer dan 7 minuten voorsprong bij de M60. Fabrice Cuipers behaalde brons in de M45 age group, voor Martin Outmanns (4de) en Yannick Antoine (5de). In de M35 categorie werd Aurelien Lauwers vijfde.

Pauline en Astrid pakken goud

Bij de vrouwen was er overall winst voor Astrid Van Cauwelaert, waarmee ze uiteraard ook de winst in haar age group opstreek. In diezelfde F25 categorie was het brons voor Cindy Lefevbre. Ook bij de F30 was er Belgisch succes met een knappe zege van Pauline Selleslagh. Celine Mahee en Nele Paardekam werden in dezelfde reeks 6de en 7de. Gracy Van Couwenbergh pakte een zesde plaats in de F40 categorie. Sofie van de Ponseele en Kiram Ait Kabboura mochten naar het podium bij de F45 met respectievelijk zilver en brons. Gabriele Andres werd 5de bij de F50.